Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze circuits kunnen nog aan de F1-kalender 2021 worden toegevoegd

Er staan 22 races op de voorlopige Formule 1-kalender voor 2020, maar er is nog een plek open gelaten waar race nummer 23 in kan worden gepast. De grote vraag is, welke Grands Prix maken kans op dat laatste plekje?

Op de recent bekend gemaakte Formule 1-kalender voor 2021 staan in totaal 23 plekken, waarvan er 22 al zijn ingevuld. Alleen in april vinden we een gat terug. De Grand Prix van Vietnam zal volgend seizoen niet plaats vinden, waardoor er momenteel druk gezocht wordt naar een vervangende race. De Grand Prix van Vietnam stond gepland op 25 april. Voor en na de race zou er een weekend niet worden geracet, dus qua bestemming kan de Formule 1 in principe overal terecht. In Europa dicht bij de fabrieken, of verder in Zuidoost-Azië, waar het daarvoor was gebleven. Er zijn dan ook een paar circuits de gegadigden om het gat op te vullen.

Maleisië

Er werd voor het laatst in 2017 geracet in Maleisië, voordat het geld in het land op was om nog langer de Formule 1-Grand Prix te organiseren. De race op Sepang was door coureurs en fans geliefd en door de jaren heen hebben we prachtige races gezien op het Sepang International Circuit. Aangezien het land in de buurt ligt van Vietnam is het een logische vervanger, maar de vraag is of het geld voor een Formule 1-race in het Zuidoost-Aziatische land opgehoest kan worden. Misschien kan de Formule 1 wat korting geven aan de Maleisiërs, maar dat is nog maar zeer de vraag.

Portugal

De Grand Prix van Portugal maakte dit jaar een spectaculaire en onverwachte comeback op de Formule 1-kalender. Na 1996 zagen we de Portugese GP niet meer op de kalender en de verwachting was niet dat het op korte termijn weer zou verschijnen. Door het coronavirus kwam het toch weer in beeld en de belangstelling in het land was groot. Het is daarom niet ondenkbaar dat er in Portugal wordt gekeken naar een nieuwe terugkeer op het circuit in de Algarve, waar we dit seizoen werden getrakteerd op een leuke race.

Imola

Net als Portugal maakte ook het circuit in Imola een terugkeer op de kalender. Ook naar dat circuit wordt naar verluidt gekeken als eventuele invaller voor Vietnam. Dit jaar leverde de Grand Prix van Emilia-Romagna echter geen mega-spectaculaire race op, aangezien het enorm lastig is om in te halen op het Italiaanse circuit. Bij de coureurs was het circuit wel zeer geliefd, maar dan vooral tijdens de kwalificatie op zaterdag. Inhalen was simpelweg schier onmogelijk. Max Verstappen zal ongetwijfeld sportieve revanche willen halen op Imola, nadat hij in de slotfase uitviel met een lekke band. Of dat in 2021 zal kunnen, moeten we afwachten.

Turkije

Tot slot kan de Grand Prix van Turkije, dat dit jaar eveneens een verrassende terugkeer maakte, ook in 2021 op de planning staan. Het Grand Prix-weekend staat momenteel voor de deur, dus het is nog even afwachten of het circuit met de huidige bolides bevalt. Toch is iedereen nu al enthousiast over de race in Istanbul. Als het zo'n succes wordt als verwacht, dan kunnen de Formule 1-bazen niet om het Istanbul Park-circuit heen. Of de Turken bereid zijn om de volledige hosting fee te betalen aan de F1-bazen, dat valt nog te bezien, maar dat geldt voor alle andere circuits.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"