Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Deze coureurs azen op het stoeltje van Perez

Sergio Perez mag zich in 2024 voor het vierde seizoen op rij Red Bull-coureur noemen. Er zijn echter een aantal coureurs die op zijn stoeltje azen. Een overzicht.

Perez Abu Dhabi 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez is inmiddels al een tijdje de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. De Mexicaan verving begin 2021 Alex Albon en heeft er dus drie seizoenen op zitten bij het team uit Milton Keynes. De laatste tijd ontstaan er vaak discussies over zijn positie, want Perez presteert niet altijd naar behoren. In 2023 begon Perez zeer sterk met twee zeges in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan, maar daarna ging het snel bergafwaarts.

De 33-jarige Perez zag namelijk lijdzaam toe hoe Verstappen negentien races won en op dominante wijze de wereldtitel greep. Aan de andere kant van de garage was het soms minder gezellig. Perez had moeite om goede kwalificaties af te werken en stond na de zomerstop nog maar twee keer op het podium. Desondanks mocht Perez aanblijven, maar heel wat andere coureurs zien inmiddels hun kans schoon...

Daniel Ricciardo

Waar Daniel Ricciardo aan het begin van 2023 niet eens over een zitje beschikte, is hij nu uitgesproken: The Honey Badger wil terugkeren bij Red Bull. Ricciardo verving na tien races Nyck de Vries bij AlphaTauri en doet sindsdien een poging om de positie van Perez onder druk te houden. Zijn polsbreuk, opgelopen in Zandvoort, was een fikse domper, maar het einde van het seizoen was hoopvol.

Vooral tijdens de Grand Prix van Mexico was de oude Ricciardo weer zichtbaar. De Australiër reed met de geüpdatete AlphaTauri de vierde tijd in de kwalificatie en wist belangrijke punten veilig te stellen door als zevende te finishen in de race. Constant was Ricciardo nog niet, dus om echt kans te maken moet er in 2024 nog wel een tandje bij.

Wat wel goed nieuws is: Ricciardo lijkt weer op zijn plaats te zitten in de Red Bull-familie. De kenmerkende glimlach is vaak te zien, in tegenstelling tot zijn periodes bij Renault en McLaren. Perez is gewaarschuwd. Een vrolijke Ricciardo is levensgevaarlijk.

Yuki Tsunoda

Yuki Tsunoda heeft er ook geen geheim van gemaakt dat hij graag naar Red Bull wil overstappen. De Japanner heeft er drie seizoenen op zitten bij AlphaTauri en het moet gezegd: hij begint beter en beter te presteren. Het probleem van Tsunoda is alleen dat hij nog niet constant genoeg is. Neem Mexico als voorbeeld, waar Tsunoda op puntenkoers lag en het zelf weggooide door een ambitieuze inhaalactie te plaatsen op Oscar Piastri. Een spin was het gevolg.

Toch komt Tsunoda zeker in aanmerking voor een stoeltje bij Red Bull. Als de Japanner dat laatste stapje weet te zetten in 2024 en constant presteert, is het zeker niet uitgesloten dat er een kans volgt bij de hoofdmacht. Op Tsunoda kan je meestal, met de nadruk op meestal, wel bouwen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool

Liam Lawson

Liam Lawson is waarschijnlijk heel gebrand om te laten zien wat hij kan. De Nieuw-Zeelander mocht instappen toen Ricciardo zijn pols brak en liet verpletterende dingen zien. Punten pakken in Singapore, terwijl je net in een Formule 1-auto rijdt en het circuit niet kent, het blijft knap. Het nadeel voor Lawson is alleen dat hij überhaupt geen stoeltje wist te bemachtigen, of kreeg. Het is maar hoe je het bekijkt.

Desondanks mag je niet uitsluiten dat Lawson Perez in theorie zou kunnen vervangen. Bij Red Bull kunnen dingen heel snel veranderen. Albon begon ooit ook als relatief onbekende naam bij Toro Rosso en zat een halfjaar later al in een Red Bull. Voor Lawson is het te hopen dat hij een kansje krijgt én pakt in 2024.

Lando Norris?

Het vraagteken staat er niet voor niets, al is het een feit dat de naam Lando Norris soms valt als er over de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen wordt gerept. De Brit wordt vaak genoemd als potentiële wereldkampioen door zijn constante en mooie prestaties bij McLaren. Daar zit ook gelijk de crux, want Norris ligt nog tot eind 2025 vast en kan eigenlijk niet snel naar Red Bull overstappen.

Toch zou niemand in de Formule 1-paddock verbaasd opkijken als Norris ooit de teamgenoot van Verstappen wordt. Het duo kan het goed met elkaar vinden en Red Bull zou kunnen profiteren van een supersterke line-up. Het is alleen de vraag of Red Bull én McLaren het echt zien zitten. Zijn huidige werkgever is duidelijk op de weg terug en zou met Norris een prachtige wereldkampioen afleveren. De tijd zal het leren.

Wie is de ideale teamgenoot van Verstappen? Laat het weten in de poll.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen