Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze coureurs moeten vrezen voor hun carrière in de Formule 1

Het Formule 1-veld voor 2019 neemt steeds concretere vormen aan. Een spectaculair silly season zorgt voor verrassingen op de grid, maar ook voor grote teleurstellingen bij diverse coureurs. Racingnews365 zet drie coureur op een rij die moeten vrezen voor hun carrière in de koningsklasse van de autosport.

Stoffel Vandoorne Gepresenteerd als de opvolger van Fernando Alonso destijds bij McLaren. De Belg stond te boek als zeer groot talent en won alles wat er te winnen was op weg naar de Formule 1. Met een indrukwekkende debuutrace in 2016, als eenmalige vervanger voor de geblesseerde Alonso, maakte hij direct indruk. Een tiende plaats, voor McLaren-coureur Jenson Button, was een uitstekend resultaat. Na een moeizame start in 2017 klom Vandoorne na de zomerstop uit het dal en wist hij het steeds vaker Alonso lastig te maken. De verwachtingen, en ook zijn eigen verwachtingen, voor 2018 waren hooggespannen, maar geen moment kon de Belg imponeren. Deels door eigen toedoen, deels door een matige McLaren en deels omdat het Britse team alle pijlen richtte op het pleasen van Alonso. De Spanjaard genoot in alles de voorkeur ten opzichte van Vandoorne: was er één nieuwe voorvleugel dan ging die naar ‘Nando’, waren er twee stuks dan gingen die eveneens naar hem.

Voor Vandoorne is er in 2019 geen plaats meer bij McLaren. Het wrange is dat Alonso vertrekt en zijn gedroomde opvolger de wacht wordt aangezet. Nieuwkomer, en eveneens lieveling van de hogere legerleiding, Lando Norris en Carlos Sainz nemen plaats in 2019. Marcus Ericsson Met de presentatie van Antonio Giovinazzi zit de actieve F1-carriére van Marcus Ericsson er waarschijnlijk op. De Zweed debuteerde in 2014 voor Caterham en rijdt sinds 2015 bij het Zwitserse Sauber. Niet op basis van zijn talent of zeer bijzondere prestaties, maar wel door de miljoenen die sponsor Silanna meebracht. Dit seizoen werd Ericsson zoek gereden door rookie Charles Leclerc die zijn sterke optredens beloond zag worden met een overstap een Scuderia Ferrari. Ondanks het vertrek van de Monegask is er geen plaats meer binnen het team van Sauber. Kimi Raikkonen bewandelt de omgekeerde weg en Ferrari schoof Antonio Giovinazzi naar voren. Voor Ericsson rest alleen een plaats als derde rijder, waarmee zijn F1-carrière er definitief op lijkt te zitten.

Esteban Ocon Zeer snel en getalenteerd, maar waarschijnlijk in 2019 met lege handen. De overname van Force India door het consortium rondom Lawrence Stroll betekent dat zoonlief Lance in 2019 de positie van Ocon in gaat nemen bij Force India. Een scenario waarmee vooraf geen rekening werd gehouden door motorleverancier Mercedes, waar Ocon onder contract staat. De Fransman leek op weg naar Renault, totdat Ricciardo met zijn sensationele overstap zorgde voor een bom onder het silly season. Niet alleen bij Renault gooide dit de deur in het slot, maar ook bij McLaren lagen er geen mogelijkheden meer. Hierdoor verdwijnt een van de grootste F1-talenten zeer waarschijnlijk in 2019 van de grid. Doodzonde, maar voor Ocon gloren er nog kansen indien Mercedes haar protegé in de toekomst wel de steun verleent die nodig is om terug te keren. Iets waarin het faalde bij Pascal Wehrlein.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'