Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze coureurs staan te popelen om sprintraces in de Formule 1

Dat er in 2021 geëxperimenteerd wordt met sprintraces, lijkt duidelijk. Plaats van handeling: Canada, Italië (Monza) en Brazilië. Maar welke coureurs komen het meest tot hun recht in zo'n race?

Max Verstappen

Waar Max Verstappen de eerste jaren van zijn carrière soms nog wat moeite had om het meeste uit zijn auto te wringen in de kwalificatie, is het tegenwoordig een van zijn sterkere punten. Toch ligt de échte kracht van de Nederlander in de race. Daar kan hij het verschil maken met zijn bandenmanagement en inhaalacties. Het is vooralsnog onduidelijk wat er precies op het vlak van pitstops en banden zal gebeuren in de sprintraces (hiervoor is een werkgroep samengesteld), maar het is wel zaak dat je in een kortere tijd progressie maakt. In zijn allereerste jaar in de Formule 1 liet hij al zien dat hij daar geen moeite mee heeft: hij had in 2015 veruit de meeste inhaalacties van iedereen in het veld.

Sergio Perez

Als het op sprintraces aankomt, lijkt Red Bull een gouden duo in huis te hebben. Sergio Perez is geen kwalificatiewonder. De afgelopen jaren heeft hij echter wel laten zien potentieel verloren grond meer dan goed te kunnen maken in de races. De Mexicaan wordt niet voor niets weleens bandenfluisteraar genoemd. Als Perez in de kwalificatie Verstappen enigszins weet bij te benen, kan hij met zijn ervaring en race-skills nog weleens een zware dobber vormen voor Max Verstappen. Hij zal dan wel binnen twee a drie tienden van een seconde van de Nederlander moeten kwalificeren.

Carlos Sainz

In het grootste deel van de races in 2020 eindigde Carlos Sainz hoger dan hij was gestart. Hij verloor dan ook het kwalificatieduel met Lando Norris, de jonge Brit die pas in zijn tweede jaar in de Formule 1 zat. Sprintraces in plaats van een kwalificatie zouden een echte uitkomst voor de Spanjaard kunnen zijn. In zijn eerste jaar bij Ferrari moet hij het opnemen tegen Charles Leclerc. de Monegask is overall sterk, maar blinkt uit in de kwalificatie. Hij versloeg Sebastian Vettel afgelopen seizoen ruim in een onderling duel. Als Sainz in de sprintraces net zoveel vechtlust toont als hij afgelopen jaar in de races deed, zou hij nog weleens voor een verrassing kunnen zorgen.

Daniel Ricciardo

Af en toe gooit Daniel Ricciardo er een geniale ronde uit in de kwalificatie. Zo troefde hij bijvoorbeeld Max Verstappen in 2018 af in Mexico in een ultieme poging om poleposition te pakken. Maar in hun jaren samen bij Red Bull werd Verstappen steeds sneller in de kwalificatie en in hun laatste jaar samen was de Nederlander twee keer zo vaak sneller in de kwalificatie (14 om 7). Maar de Australiër komt echt tot leven in de races. Zo heeft hij de nauwkeurig afgemeten dive bomb uitgevonden en zal hij het nooit laten een inhaalpoging te wagen, ook al is het haast onmogelijk. De beste karaktereigenschappen van Ricciardo komen bij elkaar in korte races met veel man-tot-man gevechten.

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"