Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

In deze exclusieve sportwagens werden de F1-coureurs gespot

Dat Formule 1-coureurs van snelheid houden is een no-brainer en dat ze ook een aardig zakcentje verdienen is alom bekend. Deze combinatie zorgt ervoor dat we de coureurs ook in hun vrije tijd vaak onderweg zien in supersnelle en exclusieve auto's.

Als je jezelf als F1-coureur van A naar B verplaatst, dan doe je dat natuurlijk wel in stijl. Daarom zien we de coureurs vaak in dikke wagens rijden, soms van zichzelf en soms van sponsoren. RacingNews365 zet samen met viaBOVAG.nl een aantal van de mooiste exemplaren op een rijtje.

McLaren P1 - Lewis Hamilton

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kent een prachtige autocollectie. Een van de pronkstukken in zijn collectie is een prachtige McLaren P1. Van deze exclusieve Britse sportwagen zijn er slechts 375 gemaakt. Met een slordige 900 pk aan boord tikt de wagen binnen 3 seconden de 100 kilometer per uur aan. De kostprijs? Ruim 1,15 miljoen dollar!

Honda NSX - Max Verstappen

Zoals bij veel F1-coureurs het geval is, krijgen ze auto's ter beschikking gesteld door de motorleverancier van hun team. Om die reden zien we Max Verstappen, Sergio Perez en de AlphaTauri-coureurs diverse malen in een Honda NSX. Dat is de sportwagen van motorleverancier Honda. De NSX is voor velen toch een iconische sportwagen en de nieuwe, flitsende versie is goed voor 600 pk en uren rijplezier.

Ferrari LaFerrari - Kimi Raikkonen

The Iceman staat te boek als echte liefhebber van auto's en motoren. In zijn garage staat dan ook aardig wat leuk speelgoed, waaronder de Ferrari LaFerrari, wat letterlijk 'De Ferrari' betekent. De bolide heeft een 6,3 liter V12 motor en bijna 963 pk. Daarmee sprint Raikkonen binnen 3 seconden van 0 naar 100 km/uur.

Mercedes SL 65 AMG - Sebastian Vettel

Viervoudig kampioen Sebastian Vettel verkocht onlangs een hele reeks aan Ferrari's, maar ook meerdere Mercedessen en een fraaie BMW Z8. Vettel is daarnaast een liefhebber van (vooral klassieke) motoren. In zijn vrije tijd sleutels hij daar graag aan. Wat te denken van deze fraaie BMW R69, waarmee hij zich tijdens de GP van Oostenrijk in 2016 op de Red Bull Ring meldde?

Mercedes-AMG GT Black Series - Valtteri Bottas

Ook Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft een paar mooie auto's op zijn Finse oprit of in zijn Monegaskische garage staan. De Mercedes-AMG GT Black Series is zijn nieuwste speeltje, die hij in 2021 aanschafte. Deze GT met een 4,0-liter AMG-V8-biturbomotor zorgt ervoor dat Bottas binnen 3,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur gaat, met behulp van de 720 pk. De topsnelheid? Een slordige 325 kilometer per uur! Een leuk speeltje voor erbij.

Ben je zelf op zoek naar jouw droomauto? Op viaBOVAG.nl kan je snel en eenvoudig jouw auto kopen . Beschik je nog over een auto die je graag wilt verkopen? Geen probleem! Op viaBOVAG.nl kan je ook snel, betrouwbaar en veilig jouw huidige auto verkopen . Dit artikel kwam tot stand samen met medewerking van viaBOVAG.nl

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"