Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze F1-coureurs reden bijna voor Ferrari

Een stoeltje bemachtigen bij Ferrari is een droom voor de meeste coureurs. Een aantal van hen waren er dichtbij, maar zagen om verschillende (soms tragische) redenen de overgang in rook opgaan of zeiden nee tegen een dienstverband bij het Italiaanse team.

Lewis Hamilton

De geruchten over een samenwerking tussen Lewis Hamilton en Ferrari keren eigenlijk ieder jaar weer terug. De Brit heeft meermaals zijn liefde verklaard voor het Italiaanse merk en andersom toonde het team zich vaak ontvankelijk voor die liefdesverklaring. In 2019 waren de geruchten misschien wel het sterkst. Ferrari-baas Mattia Binotto liet doorschemeren dat hij blij werd van het feit dat Hamilton's contract in 2021 afliep. Uiteindelijk kwam er niets van een overgang en daar lijken Binotto en Hamilton niet rouwig om. Beiden hebben in de media uitgesproken 'geen spijt' te hebben van de mislukte overgang.

Robert Kubica

Lang werd er gedacht dat Kubica voor zijn rally-ongeluk in 2011 een contract getekend had bij Renault. Een aantal jaar geleden gaf de voormalig Formule 1-coureur echter toe dat hij destijds een contract getekend had bij Ferrari om de teamgenoot van Fernando Alonso te worden in 2012. De Pool zei daarover in F1's officiële podcast het volgende. "Het eerste doel is om de Formule 1 te halen. Het tweede doel is om een vaste waarde te worden en een goede reputatie te bemachtigen. Dat is moeilijker dan de F1 halen. Nummer drie: je wordt wereldkampioen of gaat bij Ferrari rijden. Ik ben geen wereldkampioen geworden en heb niet bij Ferrari gereden, maar ik was er wel heel dichtbij."

Jules Bianchi

Jules Bianchi leek voorbestemd voor Ferrari. De Fransman maakte deel uit van de Ferrari Driver Academy en liet met de trage Marussia bijzondere dingen zien. In 2014 kreeg de Italiaan van Ferrari te horen dat hij het jaar erna bij Sauber zou gaan rijden, een flinke upgrade ten opzichte van de Marussia. Met die potentiële overgang zou een Ferrari-zitje met rasse schreden dichterbij komen. Het mocht echter niet zo zijn, een groot ongeluk tijdens de Grand Prix van Japan in 2014 schopte de plannen in de war. Hij overleed een jaar later aan zijn verwondingen.

Nico Hulkenberg

Als je iemand een stoeltje bij Ferrari had gegund, dan toch wel Hulkenberg. De man met de meeste races zonder een podium te pakken reed in 2013 voor Sauber, destijds een achterhoede team. Toch had Ferrari een oogje op hem. Hulkenberg had echter één probleem: hij moest de strijd aan gaan met Kimi Raikkonen voor de plek naast Fernando Alonso. En die had net een fantastisch seizoen bij Lotus achter de rug, waarmee hij vijfde in het kampioenschap werd en de openingsrace van het seizoen won. Saillant detail: het schijnt dat Ferrari Hulkenberg het slechte nieuws bracht door middel van een smsje.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi