Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2021

Deze Formule 1-coureurs verpulveren hun teamgenoten in 2021

Over iets meer dan een week begint de tweede helft van het Formule 1-seizoen en enkele coureurs doen er goed aan zich ten opzichte van hun teamgenoten sterk te verbeteren. Sommigen worden namelijk he-le-maal zoek gereden door hun teamgenoten.

Verstappen Perez Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Meerdere Formule 1-coureurs weten hun teamgenoten in 2021 aardig onder de duim te houden, zeker in de kwalificaties. Een enkeling weet zijn stalgenoot zelfs op de nul te houden. Hieronder een overzicht van een viertal coureurs dat hun teamgenoten overschaduwen in 2021.

Max Verstappen vs. Sergio Perez

Max Verstappen steekt dit seizoen in een buitengewone vorm en enkel dankzij pech gaat hij nu niet aan de leiding van het wereldkampioenschap Formule 1. Naast hem lijkt Sergio Perez in dezelfde 'val' te stappen als diens voorgangers Pierre Gasly en Alexander Albon.

Perez begon sterk aan het seizoen door Verstappen op Imola te snel af te zijn in de kwalificatie, maar het bleef bij die ene keer. De kwalificatie is sowieso zijn zwakke plek. Daarin verliest hij vaak zoveel dat dat in de race niet meer goed te maken is.

In de statistieken hieronder gaan we, net als bij alle volgende teamduels, uit van situaties waarin beide coureurs deelnamen aan de sessies en deze ook voltooiden.

Kwalificaties: 10-1
Gemiddeld verschil
: 0.452 seconde
Races: 8-1
Punten
: 187-104

Pierre Gasly vs. Yuki Tsunoda

Het onderlinge kwalificatieresultaat zegt genoeg. Maar over wie zegt het meer: over Pierre Gasly of over Yuki Tsunoda? Een halve seconde verschil in de kwalificaties is groot.

Enkele fouten van de hand van de Japanner hebben duidelijk zijn zelfvertrouwen geschaad, terwijl Gasly in de meeste van de gevallen Q3 haalt. Het lijkt er niet op dat Tsunoda snel in staat zal zijn het verschil naar zijn teamgenoot te overbruggen.

Kwalificaties: 9-0
Gemiddeld verschil
: 0.509
Races
: 7-2
Punten
: 50-18

			© Honda
	© Honda

George Russell vs. Nicholas Latifi

11-0, het staat er toch echt! Als het op pure snelheid aankomt is Latifi niet opgewassen tegen Russell, ook in zijn tweede jaar in de Formule 1 niet. Ook als op het heel veel andere zaken aankomt, moet Russell duidelijk als de betere coureur aangewezen worden.

Echter, achter de naam van Nicholas Latifi staan toch echt meer WK-punten dan achter de naam van Russell. Dat dankt hij natuurlijk aan die knotsgekke Hongaarse GP, waarin hij, eerlijk is eerlijk, geen fouten maakte.

Kwalificaties: 11-0
Gemiddeld verschil
: 0.370
Races
: 7-2
Punten
: 4-6

Mick Schumacher vs. Nikita Mazepin

Ook Mick Schumacher weet zijn teamgenoot op de nul te houden in kwalificaties waaraan ze beiden deelnemen. Het gat is met bijna een halve seconde groot, al maken beide coureurs de nodige fouten. Dat Schumacher desondanks vaak de overhand heeft in de race, is veelzeggend.

Soms finisht Schumacher met een minuut voorsprong op Mazepin, al is het niet altijd makkelijk daar conclusies aan te verbinden. Blauwe vlaggen maken dat je als achterblijver soms seconden per ronde kan verliezen.

Kwalificaties: 9-0
Gemiddeld verschil
: 0.464
Races
: 7-2
Punten
: 0-0

Ook interessant:

Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

3 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1