Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Deze gevaarlijke hobby's houden Formule 1-coureurs erop na

Formule 1-coureurs zoeken niet alleen op het asfalt, maar ook daarnaast graag hun grenzen op. Welke (gevaarlijke) hobby's hebben de coureurs uit de koningsklasse van de autosport nog allemaal naast hun Formule 1-leven?

Dat gevaar inherent is aan het leven van een Formule 1-coureur, lijkt duidelijk. Toch is alleen met snelheden hoger dan 300 kilometer per uur over het asfalt scheuren niet voor alle Formule 1-coureurs voldoende om aan hun adrenalinebehoefte te voldoen. Genoeg F1-coureurs houden er namelijk gevaarlijke hobby's op na, zo blijkt uit onze inventarisatie.

Lewis Hamilton

Van menig Formule 1-coureur gaat het hart niet alleen aanzienlijk sneller kloppen van raceauto's, ook op motoren wordt er door de adrenalinejunkies genoeg gescheurd. Zo reed Lewis Hamilton afgelopen december in Valencia rond op de motor van MotoGP-legende Valentino Rossi. Behalve motorrijden was Hamilton de afgelopen weken ook meermaals op ski's terug te vinden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

			© Monster Energy
	© Monster Energy

Max Verstappen

Max Verstappen gaf in het verleden aan ook graag op een MotoGP-bolide te willen stappen, maar dat werd hem door Helmut Marko enige tijd geleden nog ten strengste verboden, omdat het te gevaarlijk zou zijn. Wat Verstappen van zijn Oostenrijkse werkgever blijkbaar wel mag, is jetskiën. Op Instagram heeft de Nederlander meer dan eens een mooie foto geplaatst van zijn avonturen op het water rondom zijn woonplaats Monte Carlo.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Charles Leclerc

Recent raakte Charles Leclerc in opspraak omdat hij zonder de toestemming van zijn team parachute had gesprongen. Na afloop gaf hij toe dat het niet handig was, "maar als het mis was gegaan, konden ze me toch niks maken", zo sprak hij na afloop van zijn sprong. Behalve de Formule 1 en parachute springen klimt de Ferrari-coureur in zijn vrije tijd ook graag op een motor.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas houdt van rallyrijden! Dolgraag kruipt hij in zijn vrije tijd achter het stuur van een rallywagen en doet hij soms zelfs mee aan officiële wedstrijden. Dat gaat niet altijd even goed, zo blijkt uit de video hieronder.

Tekst gaat verder onder de foto

De andere coureurs

Natuurlijk hebben niet alleen de topcoureurs gevaarlijke hobby's, ook de overige F1-helden zoeken graag het randje op, zoals blijkt uit de selectie foto's hieronder.

0 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari