Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze gevaarlijke hobby's houden Formule 1-coureurs erop na

Formule 1-coureurs zoeken niet alleen op het asfalt, maar ook daarnaast graag hun grenzen op. Welke (gevaarlijke) hobby's hebben de coureurs uit de koningsklasse van de autosport nog allemaal naast hun Formule 1-leven?

Dat gevaar inherent is aan het leven van een Formule 1-coureur, lijkt duidelijk. Toch is alleen met snelheden hoger dan 300 kilometer per uur over het asfalt scheuren niet voor alle Formule 1-coureurs voldoende om aan hun adrenalinebehoefte te voldoen. Genoeg F1-coureurs houden er namelijk gevaarlijke hobby's op na, zo blijkt uit onze inventarisatie.

Lewis Hamilton

Van menig Formule 1-coureur gaat het hart niet alleen aanzienlijk sneller kloppen van raceauto's, ook op motoren wordt er door de adrenalinejunkies genoeg gescheurd. Zo reed Lewis Hamilton afgelopen december in Valencia rond op de motor van MotoGP-legende Valentino Rossi. Behalve motorrijden was Hamilton de afgelopen weken ook meermaals op ski's terug te vinden. Tekst gaat verder onder de afbeelding

Max Verstappen

Max Verstappen gaf in het verleden aan ook graag op een MotoGP-bolide te willen stappen, maar dat werd hem door Helmut Marko enige tijd geleden nog ten strengste verboden , omdat het te gevaarlijk zou zijn. Wat Verstappen van zijn Oostenrijkse werkgever blijkbaar wel mag, is jetskiën. Op Instagram heeft de Nederlander meer dan eens een mooie foto geplaatst van zijn avonturen op het water rondom zijn woonplaats Monte Carlo. Tekst gaat verder onder de afbeelding

By0rX9YozPH

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op 17 Jun 2019 om 12:45 (PDT)

Charles Leclerc

Recent raakte Charles Leclerc in opspraak omdat hij zonder de toestemming van zijn team parachute had gesprongen. Na afloop gaf hij toe dat het niet handig was, " maar als het mis was gegaan, konden ze me toch niks maken ", zo sprak hij na afloop van zijn sprong. Behalve de Formule 1 en parachute springen klimt de Ferrari-coureur in zijn vrije tijd ook graag op een motor. Tekst gaat verder onder de afbeelding

B5ksnlwK_1u

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) op 2 Dec 2019 om 6:28 (PST)

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas houdt van rallyrijden! Dolgraag kruipt hij in zijn vrije tijd achter het stuur van een rallywagen en doet hij soms zelfs mee aan officiële wedstrijden. Dat gaat niet altijd even goed, zo blijkt uit de video hieronder. Tekst gaat verder onder de foto

WuyTThKNMz4

De andere coureurs

Natuurlijk hebben niet alleen de topcoureurs gevaarlijke hobby's, ook de overige F1-helden zoeken graag het randje op, zoals blijkt uit de selectie foto's hieronder.

B0-lLBepROl

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Romain Grosjean (@grosjeanromain) op 10 Aug 2019 om 2:06 (PDT)

801494006555361280

Great day in the desert. Some riding followed by local food under the stars 👌🏼 pic.twitter.com/DdinigUUdW — Daniel Ricciardo (@danielricciardo) November 23, 2016

Bzqs5z9hg-z

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) op 8 Jul 2019 om 12:17 (PDT)

B0LwgZkFSAQ

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op 21 Jul 2019 om 8:25 (PDT)

B7B8TH2hM6B

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op 7 Jan 2020 om 12:21 (PST)

BOPXCwMgy4p

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Nico Hülkenberg (@hulkhulkenberg) op 20 Dec 2016 om 5:05 (PST)

BrrF4upHpju

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op 21 Dec 2018 om 6:54 (PST)

BteSZOloUcN

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll) op 4 Feb 2019 om 12:36 (PST)

BoKYoS0n-PU

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll) op 25 Sep 2018 om 1:19 (PDT)

Byu9FanlPCt

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55) op 15 Jun 2019 om 7:26 (PDT)

Bz7qTgQiHvE

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Robert Kubica (@robertkubica_real) op 15 Jul 2019 om 2:22 (PDT)

BjsV-YEhz0c

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55) op 6 Jun 2018 om 11:14 (PDT)

B3Y9qWtlirm

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op 9 Okt 2019 om 1:03 (PDT)

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'