Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze heetgebakerde Formule 1-coureurs gingen elkaar te lijf

De Formule 1 is niet bepaald een contactsport, maar deze coureurs hadden dat nog niet helemaal begrepen. Kokend van woede zochten ze de confrontatie op.

Piquet vs. Salazar

Duwen, trappen, slaan. Nelson Piquet wendt al zijn vechtskills aan als hij tijdens de Grand Prix van Duitsland van 1982 uit de race wordt gekegeld op het moment dat hij Eliseo Salazar op een ronde wil zetten. Woedend is hij! Uithalen naar een helm doet Salazar echter op geen enkele manier pijn.

EFky8hpVolg

Senna vs. Irvine

Ook nu weer haalt een achterblijver het bloed onder de nagels van een grote F1-vedette vandaan. Eddie Irvine debuteert namens Jordan tijdens de Grand Prix van Japan in 1993 in de Formule 1 en weet direct de spotlight op zich gericht. Als achterblijver ontdoet hij zich tot twee keer toe van een ronde achterstand ten opzichte van Ayrton Senna. De Braziliaan meent dat hem groot onrecht is aangedaan en haalt buiten het zicht van de camera's na de race uit. Hij wordt voorwaardelijk voor twee races geschorst.

Verstappen vs. Ocon

Max Verstappen liet er na de Grand Prix van Brazilië van 2018 geen twijfel over bestaan. Woedend was hij op Esteban Ocon, die zich probeerde te ontdoen van een ronde achterstand en zo Verstappen van de baan kegelde. In het parc fermé gaat de Red Bull-coureur verhaal halen en geeft hem meerdere stevige duwen. De achtvoudig Grand Prix-winnaar moet op de blaren zitten als hij een taakstaf krijgt voor zijn vergrijp.

Av1dH_ik8EU

Schumacher vs. Coulthard

Toegegeven, van fysiek contact is geen sprake, maar dat lijkt alleen te danken te zijn aan het feit dat meerdere mensen Michael Schumacher en David Coulthard uit elkaar houden. Coulthard wordt tijdens de kletsnatte Grand Prix van België in 1998 op een ronde gezet door Schumacher. Coulthard remt af om Schumacher voorbij te laten, maar houdt zijn eigen lijn. Schumacher, verblind door de spray, ziet dat te laat en knalt vol op de achterkant van de McLaren. Beide coureurs bereiken de pits, waarna Schumacher briesend op Coulthard afstapt. "Wil je me vermoorden ofzo?", bijt hij Coulthard toe.

Goede gewoonte in Amerika

In vergelijking met wat er in de Amerikaanse NASCAR-klasse allemaal gebeurt, is bovenstaande overigens nog maar kinderspel. Dat is nu eenmaal wat meer een contactsport dan de Formule 1 en ook naast de baan wordt daar naar gehandeld, zoals onderstaande compilatie treffend laat zien.

4Nq-qP2NTcE

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje