Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze iconische en unieke trofee krijgt de winnaar van de Dutch GP

Aankomend weekend wordt er geracet op Zandvoort. Titelsponsor Heineken pakt uit met een bijzondere trofee voor de winnaar van de eerste Nederlandse Grand Prix in 36 jaar.

De Grand Prix van Nederland moet een waar spektakelstuk worden. Organisatorisch laat het raceweekend op Circuit Zandvoort in ieder geval niets te wensen over. Woensdagmiddag streek RacingNews365 al neer op het duinencircuit, waar we werden rondgeleid en spraken met grote namen als David Coulthard, Jackie Stewart en Nico Rosberg. Tussendoor liet titelsponsor Heineken ook alvast de trofee zien die aankomende zondag zal worden uitgereikt aan de winnaar van de Dutch Grand Prix. De grote bokaal is gemaakt van gerecycled materiaal. Nog nooit eerder in de Formule 1-geschiedenis was dat het geval. In dit geval zijn het Heineken-flesjes en -kratten die gebruikt zijn voor het maken van de bokaal, terwijl er zand is gebruikt om de bokalen te graveren. Verder moet de bokaal lijken op de eerste bokaal die werd uitgereikt voor een race in Zandvoort. Dat was in 1939, toen er nog door de straten werd geracet. Check hieronder op de beelden hoe de trofee is gemaakt.

1433044541939101701

To mark our Zandvoort race and the #DutchGP , our partner @Heineken has created some very special sustainable trophies. Watch to see the story of how they were made. #WSeriesZandvoort #WSeries #Heineken00 pic.twitter.com/HJRtmlo9ex — W Series (@WSeriesRacing) September 1, 2021

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024