Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze peperdure supersportwagens staan te verstoffen bij Hamilton thuis

Lewis Hamilton verdient goed met zijn leven als Formule 1-coureur en houdt er dan ook een indrukwekkende collectie aan super exclusieve auto's op. Een greep uit zijn indrukwekkende auto-arsenaal, waar hij overigens niet meer mee te zien zal zijn op de wegen.

Lewis Hamilton verdient in de Formule 1 genoeg geld om zich rijkelijk van de meest exclusieve sportbolides te voorzien. Er was een tijd dat hij dat ook daadwerkelijk deed, iets waar hij een zeer fraaie supercarcollectie aan overhield. Echter, instappen is er voor de zeer milieubewuste Hamilton niet meer bij. Dat gaf hij eerder dit jaar te kennen in gesprek met onder andere RacingNews365, vlak nadat hij bekend haf gemaakt een Extreme E-team te hebben opgericht. "Ik voer veel veranderingen door in mijn privéleven. Ik rijd bijvoorbeeld niet meer in de auto's die ik in mijn bezit heb. De enige auto's waar ik nog wel in rijd zijn de elektrische Mercedes EQC en een elektrische Smart. Bovendien vraag ik altijd om een elektrische auto als ik word opgehaald op het vliegveld", aldus Lewis Hamilton. Dat maakt dat onderstaande autocollectie ongebruikt blijft. Het gaat om auto's die Hamilton in zijn bezit heeft of in zijn bezit had, omdat het niet valt na te gaan of hij misschien enkele auto's verkocht heeft.

Ferrari LaFerrari

Hamilton een Ferrari-rijder? Jazeker. (Nog) niet in de Formule 1, maar weg van het circuit heeft hij de beschikking over twee Ferrari LaFerrari-bolides, het paradepaardje van de iconische Italiaanse autofabrikant. Het gaat om een normale variant en een cabrio-uitvoering, de Aperta, hieronder gespot in Beverly Hills, Californië.

BjipwcJlEYr

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht dat is gedeeld door @_rockieblunt op 2 Jun 2018 om 5:03 (PDT)

Pagani Zonda 760 LH

De Pagani Zonda 760 LH is een speciaal voor Lewis Hamilton custom gemaakte paarse bolide, vandaar de LH achteraan de naam. Van het type 760 zijn er maar dertien gemaakt en de auto gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in een luttele 2.6 seconden. Niet zo gek, met 760 pk en een V12-motor achterin.

McLaren P1

Uit zijn tijd bij McLaren Mercedes wist Hamilton ongetwijfeld dat een bolide van Britse makelij lekker zou rijden, dus schafte hij er een aan, terwijl hij inmiddels al naar het Mercedes-fabrieksteam was vertrokken. De McLaren P1, waarvan er slechts 375 zijn gemaakt, heeft een slordige 903 pk en tikt in 2,7 seconden tijd de 100 kilometer per uur aan. Kostprijs? 1,15 miljoen dollar.

1966 Shelby 427 Cobra

Het zijn niet per se allemaal moderne hypercars die de Britse zesvoudig F1-kampioen in zijn bezit heeft. De Ford-motor van de Shelby 427 Cobra, met het bouwjaar 1966, is goed voor 427 pk en gaat in iets meer dan 4 seconden van 0 naar 100. Vandaag de dag zou deze prachtbolide ongeveer anderhalf miljoen dollar in het laatje brengen.

Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series

622 pk schoon aan de haak. De Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series (een hele mond vol) gaat met haar V8-motor binnen 3,5 seconden naar 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van ruim 315 kilometer per uur.

1967 Ford Mustang Shelby GT500

Nog zo'n Amerikaanse krachtpatser: de Ford Mustang Shelby GT500, eveneens een prachtbolide.

Mercedes-AMG Projekt One

De auto is nog in ontwikkeling en dus nog niet leverbaar, maar hij staat op het verlanglijstje van Hamilton. De AMG Projekt One is als hypercar een directe concurrent van Aston Martins Valkyrie. De motor is gebaseerd op de Formule 1-motor van Mercedes en is dus niet zo vervuilend als sommige andere auto's in zijn imposante collectie.

MV Agusta Lewis Hamilton edition 800RR

Ook heeft Lewis Hamilton een zwak voor tweewielers. Zo ontwikkelde hij in samenwerking met motorfabrikant MV Agusta zijn eigen motor: de Lewis Hamilton edition Brutale 800RR, waarvan er maar 144 zijn gemaakt, als verwijzing naar het racenummer van de Brit: 44.

Ivb7m0oCNtk

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden