Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze vijf talenten openen de aanval op Max Verstappen

Na drie jaar in de Formule 1 kunnen we al niet meer zeggen dat Max Verstappen tot één van de talenten hoort. Onze landgenoot heeft inmiddels drie Grand Prix's gewonnen en is uitgegroeid tot een vaste podiumkandidaat in vrijwel elke race. Toch is Verstappen nog maar twintig jaar en krijgt hij in de zeer nabije toekomst ongetwijfeld met deze vijf talenten te maken!

5. Daniel Ticktum Daniel Ticktum heeft, ondanks dat hij nog maar achttien jaar is, al een behoorlijke reputatie opgebouwd. Twee jaar geleden ging hij namelijk tijdens een MSA-race op Silverstone in de fout door opzettelijk tegen een andere coureur aan te rijden. Het kwam hem op een schorsing van twee jaar te staan maar na één jaar keerde hij terug op de baan. Ticktum is een van de junioren in het opleidingsprogramma van Red Bull. Maakte in 2017 een goede ontwikkeling door in de Formule Renault 2.0 en reed een aantal races in de GP3-klasse. Onder de hoede van Red Bull won hij in 2017 de Formule 3 race in Macau. Zeker een talent om in de gaten te houden, maar zijn prestaties zijn soms nog grillig. 2018 is het jaar van de waarheid voor Ticktum, want Red Bull is bikkelhard.

4. George Russell George Russell is een negentienjarige Brit die in 2017 heer en meester was in de GP3 klasse. Hoewel hij slechts vier races won, finishte hij wel in dertien van de veertien races in de punten. Zijn voorsprong op de nummer twee bedroeg dan ook maar liefst tachtig punten, een ongekende prestatie in een raceklasse met veel jonge 'honden'. Hij maakt deel uit van het juniorenprogramma van Mercedes en proefde in 2017 al even aan de Formule 1. Zowel in Brazilië als in Abu Dhabi nam hij de eerste vrije training bij Force India voor zijn rekening waarbij hij maar een halve seconde langzamer was dan Esteban Ocon. In 2018 komt Russell uit in de Formule 2, maar hoopt op trainingstijd tijdens de vrije trainingen voor Force India. Zijn doel is duidelijk: Een Formule 1 contract in 2019.

3. Lando Norris Lando Norris is net als Ticktum achttien jaar. Misschien wel het grootste talent van dit moment. In 2016 won hij liefst drie titels, waaronder de Formule Renault 2.0 en de Toyota Racing Series. Het leverde hem een F1-test bij McLaren op en een plaats in het opleidingsteam. Zijn zegereeks ging dit jaar vrolijk verder en Norris won in 2017 op overtuigende wijze het kampioenschap in de Formule 3. Hij won maar liefst negen van de dertig races en gaf daarmee de concurrentie het nakijken. Tijdens de in-season test in Hongarije kreeg Lando zijn kans in de McLaren MCL32 en verraste vriend en vijand door de tweede tijd te noteren. In 2018 maakt Norris zijn opwachting in de Formule 2 en is hij de officiële testrijder van McLaren. Hoewel McLaren niet van plan is om hem in te zetten tijdens de vrije trainingen, heeft Norris al laten weten klaar te zijn voor zijn volgende stap en is hij volgens eigen 'bijna net zo goed als Fernando Alonso.'

2. Charles Leclerc Charles Leclerc is een twintigjarige Monegask die deel uitmaakt van het juniorenprogramma van Ferrari. Leclerc werd in 2017 gekroond tot kampioen in de Formule 2 met maar liefst zeven overwinningen uit 22 races. Zijn prestaties waren zeer indrukwekkend en een lust voor het oog. Net als Max Verstappen beschikt Leclerc over uitstekende inhaalkwaliteiten. Tijdens de Formule 2 race in Bahrein viel hij tijdens de sprintrace terug naar P14 maar in slechts acht ronden had hij dertien coureurs ingehaald en ging hij er alsnog met de overwinning vandoor. In 2018 zien we hem dan ook terug in de Formule 1 waar hij zijn opwachting maakt voor het team van Sauber. Niet direct in de positie om het gevecht met Verstappen aan te gaan maar als Leclerc zich in 2018 onderscheidt dan behoort een overstap naar Ferrari voor 2019 zeker tot de mogelijkheden.

1. Esteban Ocon Niet helemaal een nieuw talent meer maar de éénentwintigjarige Fransman heeft er nog maar één volledig jaar in de Formule 1 opzitten. Een jaar waarin hij zich direct onderscheidde van andere rookies. Net als George Russell is Esteban Ocon een constante rijder. In 2017 reed hij voor Force India en mede dankzij zijn verdienstelijke prestaties lukte het Force India om opnieuw vierde bij de constructeurs te worden. Ocon haalde alleen in Monaco en Brazilië geen punten waarbij de GP van Brazilië tevens zijn enige uitvalbeurt van het seizoen betrof. Ocon maakte in 2017 zijn ervarende teamgenoot Perez het raceleven behoorlijk zuur en vocht in de Formule 3 al menig gevecht uit met Max Verstappen. Ocon werd toen kampioen terwijl Verstappen de meeste overwinningen pakte. Verstappen is dus gewaarschuwd!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'