Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze zaken maken het Formule 1-seizoen 2020 zeker nog de moeite waard

De Formule 1-kampioen van 2020 is bekend en daarmee is het seizoen zo goed als afgelopen, toch? Fout! Er is nog genoeg om naar uit te kijken in de laatste drie races van 2020.

Dat Lewis Hamilton met nog drie Grands Prix te gaan in een verkort Formule 1-seizoen al de wereldtitel veilig wist te stellen, zegt alles over de dominantie van de Mercedes en de nu zevenvoudig wereldkampioen. Dat betekent echter niet dat er in de laatste drie races niks meer is om naar uit te kijken. Integendeel!

Verstappen hijgt Mercedes in de nek

De laatste races kroop Verstappen dichter en dichter naar Mercedes toe, tot het punt zelfs waarop hij op zowel Imola als in Turkije misschien wel aanspraak maakte op de overwinning. Als hij die lijn weet door te trekken, moet hij in de laatste races zeker nog een keer een gooi kunnen doen naar goud. Natuurlijk kun je hopen dat Mercedes de teugels wat laat vieren omdat alle titels alweer zijn veiliggesteld, maar hoe mooi zou het zijn als we aan het eind van het siezoen, juist nu Hamilton wat meer risico's kan nemen, een episch man-tegen-man-gevecht krijgen te zien?

Strijd in het middenveld spannender dan ooit

Mercedes is de afgetekende nummer één en Red Bull de duidelijke nummer twee, maar achter de topteams is het ongemeen spannend in de strijd om de titel 'best of the rest'. Dat zorgt niet enkel op papier voor spannende gevechten, maar ook op de baan weten de teams elkaar regelmatig te treffen. McLaren, Renault, Racing Point en sinds kort ook weer Ferrari maken allemaal een reële kans op de derde plaats in het kampioenschap. Slechts 24 punten zitten er tussen Racing Point op de derde plaats en Ferrari op zesde plaats. De nummer zeven, AlphaTauri, staat op een straatlengte achterstand en kan enkel spreken van een mathematische kans.

Nieuwe circuits brengen iets extra's

Dat hebben we gedurende het huidige seizoen tenminste al een paar keer gezien. Denk aan Mugello, denk aan Portimao, denk aan Turkije. Het Bahrain Outer Circuit, waar de Formule 1 over ruim een week neerstrijkt, is natuurlijk niet volledig nieuw, maar zorgt met de korte configuratie wel voor een nieuwe dynamiek. Er worden rondetijden verwacht van ver onder de minuut. Er worden meer raceronden gereden dan ooit en blauwe vlaggen zullen geheid een rol gaan spelen. Leuk? Dat moet nog blijken. Anders? Dat zeker!

Afzwaaiende coureurs hebben iets te bewijzen

Er is nog een aantal coureurs dat vast en zeker sterker dan sterk voor de dag wil komen, omdat anders het einde van de Formule 1-carrière nadert. Dat geldt voor bijvoorbeeld een Sergio Perez, maar wat te denken van een Romain Grosjean of Kevin Magnussen? Met het oog op kansen op een competitief stoeltje in 2021, of dat nu binnen of buiten de Formule 1 gevonden moet worden, kan een sterk optreden extra waardevol zijn. Immers, in de onverbiddelijke wereld van de autosport ben je zo goed als je laatste optreden. Alexander Albon krijgt al maanden te horen dat hij beter moet presteren om zijn Red Bull-zitje te behouden en zijn kansen slinken met nog drie races te gaan zienderogen. Weet hij nog een konijn uit de hoge hoed te toveren?

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'