Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Di Grassi countert kritiek Red Bull: "Marko te oud voor Formule E"

Formule E-coureur Lucas di Grassi heeft gereageerd op de forse kritiek van Red Bull-adviseur Helmut Marko aan het adres van de elektrische raceklasse. De Oostenrijker vindt de Formule E niet puur en noemde het een commercieel circus om het imago van de autofabrikanten te verbeteren na dieselgate.

Lucas di Grassi, een van de grote namen uit de Formule E, deelt de mening van Helmut Marko totaal niet. De Braziliaan noemt de elektrische raceklasse een prima investering voor autofabrikanten. Di Grassi komt in de Formule E uit voor Audi. "Audi heeft veel meer aan de Formule E dan aan de Formule 1. Het is een feit dat iedere Audi in de toekomst elektrisch wordt. We moeten begrijpen wat de beste materialen zijn, hoe we de software voor de motor moeten ontwikkelen enzovoort. Het is erg interessant om te ontdekken hoe een elektrische auto sneller, efficiënter en goedkoper kan worden."

"Het is commercieel gezien veel interessanter dan de Formule 1", ligt Di Grassi toe. Volgens Marko is de Formule E geen pure vorm van autosport, iets dat de Braziliaan tegenspreekt. "Dat is een verkeerd argument. Als hij een echte purist is moet hij dan niet naar paardenrennen gaan kijken? Of naar races zonder hybride motoren, met handgeschakelde auto's?" "Persoonlijk ben ik van mening dat hij te oud is om mee te doe aan de Formule E en in de Formule 1 wil blijven. De F1 is de meest belangrijke autosportklasse, dat zal niemand ontkennen, maar de toekomst van de auto-industrie is elektrisch."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"