© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Di Resta verrast met goede kwalificatie bij terugkeer in F1

29 jul. 2017 15:43 Ruud Dimmers 0 reacties
Nog nooit had Di Resta in de Williams gereden en het was alweer ruim drie jaar geleden dat hij in de F1 reed. Vandaag moest hij in allerijl Felipe Massa vervangen bij het team van Williams. De Brit kende een prima kwalificatie en start morgen als 19e.

Di Resta imponeert na kwalificatie zonder voorbereiding

Het was een vreemde dag voor Paul di Resta die tegenwoordig werkzaam is als TV-commentator. De derde rijder van het team van Williams kreeg vanmorgen rond half 12 te horen dat hij de zieke Felipe Massa moest vervangen. Zonder een meter te hebben gereden in de Williams moest hij aan de kwalificatie beginnen.

"Toen ik deze baan kreeg bij Williams had ik niet verwacht dat ik ooit zou racen. Bij mijn baan weet je dat je alleen bij ziekte of een blessure van een van de andere coureurs in actie mag komen."

"Ik liep nog rond in een t-shirt vanmorgen om een TV-uitzending te beginnen. Toen liep ik de hospitality unit binnen omdat ik niet zeker wist of ik moest rijden. Het team was geweldig en ze hebben met uitstekend voorbereid op mijn debuut in de auto."

"Het was alweer drieënhalf jaar geleden dat ik in een F1-auto heb geracet en dan jezelf direct moeten kwalificeren...We hebben hier ter plaatse nog een stoeltje moeten schuimen."

Ondanks dat Di Resta al jaren niet meer geracet heeft op het hoogste niveau en nog geen meter in de 2017-bolide van Williams had gereden presteerde hij indrukwekkend. Tijdens zijn kwalificatie kon hij slechts 5 snelle rondjes rijden, maar hij was slechts zeven tienden langzamer dan Lance Stroll.

Tijd om de auto naar zijn eigen wensen af te stellen was er niet. Het was instappen en gaan voor Di Resta.

"Ik had de set-up van Felipe Massa nog op de auto staan. Het team was ook erg tevreden met mijn prestatie. Morgen wordt het een zware dag voor me en ik zal er ook niet zo fris en fruitig als nu bij staan. Ik ga ervan genieten."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen