Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

'Dikke boete dreigt voor F1-team vanwege nieuwe naam'

Volgens Zwitserse media ligt Stake F1 Team onder een vergrootglas en kan het wel eens zo ver komen dat het team een fikse boete zal ontvangen. Zelf wuift het team die geruchten weg.

C44 Rear left dynamic Stake ZHO 16 9
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Stake F1 Team

Het Zwitserse Sauber-team uit Hinwil heet de komende twee jaar Stake F1 Team. Het in Australië gevestigde online gokplatform is de titelsponsor van het team en tast daar diep voor in de buidel. Het druist mogelijk in tegen de Zwitserse gokregels, want advertenties voor online gokken zijn in het land verboden.

Lokale media melden dat er een onderzoek is ingesteld door de Zwitserse kansspelautoriteit en dat de renstal een boete van een 500 miljoen Zwitserse frank (ongeveer 532 miljoen euro) boven het hoofd hangt.

Een Zwitserse professor gespecialiseerd in mededingingsrecht (het recht met betrekking tot concurrentie) claimt in de media dat de naam van het team waarschijnlijk een grens overgaat, waardoor het kan vallen onder reclame voor online gokken.

Stake reageert

In sommige landen waar dit jaar wordt geracet zal Stake vanwege de lokale gokregels een andere naam moeten gebruiken, zo werd al duidelijk. Een woordvoerder van het team laat echter weten dat er geen angst heerst over een mogelijke rechtszaak tegen het team in eigen land.

"We staan in nauw contact met de Zwitserse kansspelautoriteit en we houden ons aan alle regels. Het is een routine situatie. Alle regels worden toegepast en we spelen open kaart. We doorlopen dezelfde procedures als vorig jaar, toen Stake al als partner aan ons was verbonden."

"Onze situatie verschilt niet van de situatie van Williams, dat haar livery enkele keren heeft moeten wijzigen", zo doelt de woordvoerder over alcoholreclames op de wagen van de Britse concurrent.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"