Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Directeur GP Frankrijk: "Zitten grote veranderingen op F1-kalender aan te komen"

In een exclusief interview met RacingNews365 heeft Eric Boullier, Managing Director van de Formule 1 GP van Frankrijk, aangegeven positieve gesprekken te hebben gevoerd over het voortbestaan van de GP op Paul Ricard.

Volgens Eric Boullier zitten er grote veranderingen aan te komen voor wat betreft de Formule 1-kalender. Hij doet die uitspraak in een exclusief interview met RacingNews365 , waarin hij tevens aangeeft 'goede gesprekken' te hebben gevoerd met F1-baas Stefano Domenicali over het voortbestaan van de Franse ronde op Paul Ricard. De voormalig McLaren-baas is vol vertrouwen dat de race deel uit blijft maken van de F1-kalender, maar accepteert dat dat mogelijk in een roulerende rol met andere circuits wordt. Volgens die plannen kan de Franse GP rouleren met andere Europese races, zoals bijvoorbeeld die van Portugal in Portimao of de GP van Monaco. De uitspraken volgen kort op de suggestie van Domenicali dat in de toekomst misschien wel dertig verschillende circuits aangedaan kunnen worden, waarbij rouleren onvermijdelijk zou zijn. Volgens het bestaande Concorde Agreement immers mogen er niet meer dan 24 races op jaarbasis worden gereden. "We hebben in Monaco gesprekken gevoerd met mijn voorzitter Christian Estrosi en met Stefano Domenicali", zo vertelt Boullier aan RacingNews365. "Het was een positief samenzijn, want ze gaven aan dat ze de GP van Frankrijk op de kalender willen houden. Ik denk dat er een hoop positieve veranderingen aan zitten te komen, niet alleen voor ons, maar voor iedereen." "Als je 30 Grands Prix hebt en maar 23 beschikbare plekjes op de kalender, is het logisch dat je op zoek moet naar een handige oplossing om ze toch allemaal kwijt te kunnen. We zullen ons schikken naar de wensen van het Formula One Management (FOM, red.). Ik denk daarbij niet dat het per se noodzakelijk is om steeds met dezelfde GP te rouleren, maar dat dat iets is wat jaarlijks kan veranderen."

GP Frankrijk moet blijven 'presteren'

Het is aan Boullier en zijn mensen om aan de FOM te laten zien dat de Franse GP een plekje op de kalender waard is en blijft. Hij wordt daarbij niet geholpen door problemen met de bereikbaarheid van het circuit, die in het verleden voor lange files zorgden. Voor dit jaar echter ligt er het plan om het de fans met shuttle-bussen van en naar het circuit te brengen vanaf de diverse parkeerplaatsen, stations en grote omliggende steden. "We hebben een enorm mobiliteitsplan klaarliggen met zeven Park & Ride-zones. Dit jaar is het niet mogelijk om met je eigen auto naar het circuit te rijden, tenzij je tot de media of de F1-teams behoort." Om ook voor de nodige 'glamour' te zorgen, anno 2022 een sleutelwoord in de Formule 1, somt Boullier een uitgebreid programma op: "We hebben historische demonstraties dit jaar, evenals een voorprogramma bestaande uit de W Series, de Porsche Supercup en de Formule 2. Daarnaast organiseren we races met radiografisch bestuurbare auto's en met drones en er komt een stuntteam met elektrische motoren. Daarnaast vinden er op het grote podium elke dag concerten plaats", zo maakt Boullier het publiek alvast lekker.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie