Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Directeur Zandvoort ziet nieuwe F1-verbintenis positief in: "Zijn verliefd op elkaar"

Robert van Overdijk, de algemeen directeur van Circuit Zandvoort, denkt dat er wel een nieuwe verbintenis met de Formule 1 mogelijk is. In welke vorm dat dan gebeurt, moet nog gaan blijken.

Verstappen Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Langzaam maar zeker moet er knoop doorgehakt gaan worden of Circuit Zandvoort na 2025 nog steeds de Formule 1 mag verwelkomen. Het contract met de FOM loopt dat jaar af en het is nog niet duidelijk of er een verlenging volgt. Er ontstond wel speculatie over de vorm van een mogelijk nieuw contract. De Grand Prix van Nederland zou wellicht afgewisseld gaan worden met de Grand Prix van België. Tot die tijd zit Circuit Zandvoort zeker niet stil, vertelt algemeen directeur Robert van Overdijk bij Viaplay.

"We hebben afgelopen week nieuwe pitgebouwen opgeleverd", vertelt Van Overdijk. "Dat is dan niet weer zomaar een gebouwtje dat we daar hebben neergezet. Een nieuw racecafé, Bernie's Bar & Kitchen uitgebreid en zes pitboxen die eigenlijk als congresruimte gebouwd zijn. Dan merk ik op dat moment hoeveel energie dat weer gaf. We hebben aan de andere kant van de boulevard een beachclub en ook daar hebben we nog mooie plannen mee."

Maar komt de Formule 1 na 2025 nog naar Zandvoort? Van Overdijk ziet het positief in en gaat een poging wagen. "We proberen nog een aantal jaren door te gaan met de Formule 1. Ik denk dat we drie schitterende edities achter de rug hebben en er komen er nog twee aan. Bovendien zijn we Promotor of the Year geworden, dus volgens mij zijn dat allerlei mooie ingrediënten om er nog een paar jaar aan vast te plakken. Wij gaan er alleen niet over, de FOM gaat erover."

"Ik denk dat we hele positieve gesprekken voeren en er wordt veel over de vorm gespeculeerd, maar dat is ook aan de FOM", legt Van Overdijk uit. "Wordt het een jaarlijkse race of wordt het in roulatievorm? Daar zullen de komende maanden gesprekken over gevoerd gaan worden. Het is wel een feit dat we allebei, FOM en Circuit Zandvoort, nog steeds een beetje verliefd op elkaar zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"