Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2021

Dit gebeurt er als de Belgische Grand Prix niet doorgaat

Gaat er wel of niet geracet worden in Spa-Francorchamps? Gaat men kort de baan op, of lang? Kan met de volledige race afleggen, of niet? We zetten de scenario's op een rijtje.

Verstappen safety car wet belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Op het moment van schrijven (15:50 uur) hebben de Formule 1-coureurs en de safety car louter twee formatieronden afgelegd op het regenachtige Spa-Francorchamps. Officieel is de Grand Prix van België nog niet begonnen, want er zijn alleen maar formatierondes afgelegd.

Sinds dit jaar mag een race slechts drie uur duren vanaf het punt waarop de race officieel gestart zou moeten worden. Om 15:00 uur moest er gestart worden, dus moet de race eigenlijk om 18:00 uur klaar zijn. De totale racetijd is maximaal twee uur, dus als er na 16:00 uur wordt gestart, dan gaat er een klok lopen.

Als er nog voor 18:00 uur kan worden gestart, dan zijn er enkele regels als het gaat om de puntentelling. Als er meer dan twee ronden zijn gereden, maar minder dan 75% van de ronden die voorgeschreven staan, dus minder dan 33 van de 44 ronden, dan worden er halve punten uitgedeeld. De winnaar krijgt dan dus 12,5 punt in plaats van 25, de nummer twee 9 in plaats van 18, enzovoort.

Als er meer dan 75% van de racelengte wordt afgelegd, dus meer dan 33 van de 44 ronden, dan worden er gewoon punten zoals normaal uitgedeeld. Racet men minder dan twee ronden, dan worden er geen punten uitgedeeld. Dat laatste is zeker mogelijk, aangezien de regen voorlopig niet lijkt op te houden.
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten