Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Dit is de beste Ferrari F1 wagen sinds 2014'

Net als in het vorige Formule 1 seizoen is het team van Ferrari goed uit de startblokken gekomen. Met twee overwinningen van Sebastian Vettel doet de Italiaanse renstal nadrukkelijk een poging om de hegemonie van Mercedes te doorbreken. Volgens teampresident Sergio Marchionne kan de concurrentie nog heel wat verwachten van Ferrari.

"Ik weet twee dingen zeker: ten eerste dat we nu over de de beste Ferrari bolide beschikken sinds ik in 2014 bij Ferrari ben begonnen. Onze auto is competitief en dat zelfs onder verschillende omstandigheden." "En wat mij nog meer tot tevredenheid stemt is de manier waarop onze beide coureurs dit seizoen presteren. Zelfs Kimi is ontzettend gedreven en rijdt dit seizoen ijzersterk," aldus teampresident Marchionne in gesprek met Speedweek. Het nieuwe Formule 1 seizoen is inmiddels vier races onderweg en tot nu toe stond er in elke race nog een Ferrari coureur op het podium. Een unieke prestatie waar zelfs Mercedes en Red Bull nog niet aan kunnen tippen in 2018.

Ondanks dat Sebastian Vettel na de GP van Azerbeidzjan de leiding in het WK verspeelde aan Lewis Hamilton waarschuwt Marchionne alvast dat de Italiaanse renstal nog het nodige in petto heeft. "Natuurlijk zijn we nog volop bezig om onze auto verder te ontwikkelen maar dat zien jullie nog wel in het verloop van dit seizoen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"