Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit is de reden waarom Max Verstappen zijn straf kreeg

De straf van Max Verstappen is het onderwerp van gesprek wereldwijd. De Nederlander maakte heel wat los met zijn mooie inhaalactie en de daarop volgende straf tijdens de GP van Amerika.

Max Verstappen passeerde Kimi Raikkonen aan de binnenkant in bocht zeventien. Daarbij reed hij met zijn Red Bull met vier wielen over het asfalt buiten de kerbstones. Volgens wedstrijdleider Charlie Whiting sneed Verstappen de bocht af. " Links en rechts naast de baan bevindt zich een uitloopstrook van drie meter breed. In bocht zeventien en achttien is deze strook een meter breed, met daarnaast een kerbstone van vijfentwintig centimeter", laat Whiting aan Auto Motor und Sport weten.

Op Social Media duiken veel foto's en filmpjes op van coureurs die de track limits ook overschrijden. Volgens Whiting is de situatie bij Verstappen anders. " In alle andere gevallen reden de coureurs een langere weg dan normaal. Max heeft het circuit afgesneden. Hij reed met vier wielen buiten de baan." Bekijk hier de beelden van de inhaalactie.

TV7DBrI6eME

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'