Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom de Grand Prix van Oostenrijk ongekend populair is

De Grand Prix van Oostenrijk staat in het rijtje populairste races op de Formule 1-kalender. Jaarlijks reizen honderdduizenden (Nederlandse) fans af naar het pittoreske Spielberg om hun helden te zien knokken en de gastvrijheid van de Oostenrijkers tot zich te nemen. Maar wat maakt de Oostenrijkse Grand Prix zo bijzonder?

Bomvol entertainment

Red Bull zou Red Bull niet zijn als het niet voor voldoende vermaak zorgt op haar thuiscircuit. Gedurende het weekend zijn er verschillende activiteiten op de baan zoals een driftshow, demo's met klassieke F1-bolides en een spectaculaire vliegshow met onder meer straaljagers en stuntvliegtuigen. Ook naast de baan is er meer dan genoeg entertainment. In de fanzone draaien de beste DJs, kun je simracen én zelfs bungeejumpen. Verblijf je op de camping? Dan kun je je ook na je dagje circuit uitstekend vermaken op allerlei (feest)locaties. Tekst gaat verder onder afbeelding.

Korte baan met prachtig uitzicht

Met een baanlengte van slechts 4,3 kilometer is de Red Bull Ring één van de kortere circuits waar de Formule 1 haar rondes rijdt, wat ervoor zorgt dat de twintig bolides maar liefst 71 keer voorbijkomen. Dat is ruim 61% meer dan in bijvoorbeeld Spa-Francorchamps , waar Max Verstappen en zijn concurrenten maar 44 keer over start-finish rijden. Daarnaast bieden zowel de tribunes als de staanplaatsen op het Oostenrijkse circuit fantastisch uitzicht over de baan, in tegenstelling tot veel andere circuits. Vanuit bijna alle posities is het mogelijk om de auto's op meerdere plaatsen te zien rijden, waardoor er maar weinig van het spektakel aan je voorbij zal gaan.

Techniek laat niets te wensen over

Mocht er tóch wat live actie aan je voorbij gaan, weten de FOM en het circuit dat prima op te vangen middels verschillende soorten techniek. Het circuit is voorzien van duidelijke speakers waar je gedurende de race zowel Engels- als Duitstalig commentaar door kunt horen. Daarnaast staan er overal grote TV-schermen waarop je de baanactie kunt volgen. Ook op dat vlak valt er voor sommige andere circuits nog veel te leren. Zo is er over bijna de hele 'Kemmel Straight' - het rechte stuk na Eau Rouge/Raidillon in België - geen enkel scherm te bekennen en is het als fan gissen wie op welke positie rijdt.

Gunstige ticketprijzen

'Alles wordt duurder', is een uitspraak die op alle vlakken veel voorbijkomt op dit moment. Dat geldt ook voor Formule 1-tickets. Ondanks dat zijn de entreetickets voor een weekendje Spielberg de afgelopen jaren niet enorm gestegen. Zo betaal je voor een weekendticket (staanplaats) gemiddeld €120. Tribunetickets zijn daarentegen een stuk prijziger, maar bieden uiteraard meer comfort en (vaak) beter zicht op de baan. Daarnaast heb je met zo'n ticket een weekend vol plezier, waar dat bij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd slechts een kleine twee uur is. Tekst gaat verder onder afbeelding.

Uitstekende voorzieningen

Van Monza tot Silverstone : op diverse circuits sta je lang in de rij om het circuit op te komen. Dat is op de Red Bull Ring niet het geval. Het circuit biedt meerdere, brede ingangen met een vlotte tassencontrole wat maakt dat je geen uren in de rij hoeft te staan. Eenmaal op het circuit zelf hoef je niet te tobben. Zin in een salade of een beker vers fruit? Geen probleem! Er zijn veel eet- en drinkfaciliteiten en deze bieden meer dan alleen schnitzels en braadworsten. Ook zijn er voldoende toiletten, welke goed worden bijgehouden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een tekort aan wc-papier tijdens je sanitaire pitstop. Kortom: een geweldig circuit met veel oog voor de fans als je het onze redactie vraagt. Wat vind jij van de Grand Prix van Oostenrijk? Laat het ons weten in de reacties!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje