Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Dit kan Perez Verstappen leren over de Mercedes-motor

De Mercedes-motor is al jarenlang het boegbeeld van dominantie in de Formule 1. De power unit wordt sinds 2014 gezien als de beste, afgezien van een paar races waarin Ferrari mogelijk vals zou hebben gespeeld. Met Sergio Perez heeft Red Bull nu ook kennis over de Mercedes-krachtbron in huis.

Verstappen Perez Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De enige motor waarmee Max Verstappen in de Formule 1 nog niet reed is de Mercedes-motor. Het team van Red Bull reed jarenlang met Renault-motoren en sinds 2019 met de Japanse Honda-krachtbronnen. Tussendoor reed Verstappen nog enkele races met Ferrari-motoren in de Toro Rosso.

De komst van Sergio Perez levert Red Bull en Honda een schat aan informatie op over de motor van grote rivaal Mercedes. RacingNews365 vroeg Verstappen waar Perez van waarde is op dit vlak en of het Honda ook helpt bij de ontwikkeling van haar krachtbron.

"Het geeft ons een idee. Ik weet niet of het onze motor per se sterker maakt, daar is het dit jaar eigenlijk al te laat voor", waarmee de Nederlander verwijst naar het feit dat F1-motoren tijdens het seizoen niet doorontwikkeld mogen worden.

Desondanks leert het team veel van Perez en zijn info: "Wat belangrijk is, is hoe de starts gaan. Hoe de motor oppakt en terugschakelt. Hoe een motor reageert als je op het gas gaat. Over dat soort dingen praten we natuurlijk."

Verstappen zelf kent inmiddels ook de nodige motoren. "Ik heb voorheen al gereden met Renault- en Ferrari-motoren. Je krijgt altijd nieuwe ideeën om te kijken hoe je dingen kunt verbeteren."

"Het is fijn om input te krijgen over de Mercedes-motor", concludeert de Red Bull-coureur.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje