Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit maakt Daniel Ricciardo zo populair in de Formule 1

De Formule 1 fans in Nederland lopen ook massaal weg met Daniel Ricciardo. De teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull is erg populair. Zijn grote glimlach en gevatte antwoorden zorgen ervoor dat interviews alles behalve saai zijn.

Waarom is Daniel Ricciardo zo populair? Die vraag stelde Metro Nieuws aan enkele F1-kenners. Steeds kwam in hun antwoorden naar voren dat het een eerlijke en pure kerel is. " Ricciardo is een uniek persoon in de topsportwereld. Een ongelooflijk leuke gozer. Laatste hadden we het erover dat hij toch echt een keer kampioen moet worden. Toen zei ik: 'Dat willen we niet, wij willen dat Max kampioen wordt", laat Jack Plooij weten. Ricciardo antwoordde gevat met een ' get out of my face'. Het is typerend voor de Australiër. Bijna altijd staat er een grote glimlach op zijn gezicht. Zijn stemming is vaak opperbest en met zijn humor krijgt hij de lachers op zijn hand. " Hij maakt mij altijd blij met die brede tandpasta-lach," laat Tom Coronel weten. " Ik heb vaak de discussie met Doornbos over hem. Robert zegt dat de vriendelijke Daniel snel verdwijnt als hij en Max strijden voor de titel. Ik denk dat van niet. Hij speelt geen toneel en is 100% echt. Ricciardo brengt een mooie flair in de F1 die lange tijd weg was."

Veel mensen zien Verstappen en Ricciardo als het ideale rijdersduo in de F1. De Nederlander houdt zijn teamgenoot jong en Ricciardo houdt Max scherp. " Wat is de ideale teamgenoot? Op dit moment is Ricciardo ideaal voor Verstappen. Hij speelt geen spelletjes en zorgt ervoor dat Max altijd scherp is", aldus Allard Kalff. " Ze zijn allebei puur op hun manier. Daniel is een Aussie en die staan wat relaxter in het leven. Hij zegt de dingen zoals ze zijn. Ik denk dat er weinig sporters zijn die zo'n glimlach kunnen combineren met zulke gedrevenheid." " Ik vind het knap hoe hij naar buiten toe alles van zich af laat glijden. Geloof me, intern slaat hij heust wel met zijn vuist op tafel. Het draai immers om de prestaties en aan het einde van zijn carrière wil hij niet herinnerd worden om zijn manier hoe hij in het leven staat, maar door zijn successen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"