Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Dit seizoen zagen we hoe sterk Verstappen, Red Bull en Honda zijn"

Drie overwinningen, twee polepositions en in totaal negen podiumfinishes. Zo zag de balans er aan het einde van het 2019-seizoen uit voor Red Bull-Honda en Max Verstappen. Oud-coureur Mika Hakkinen is op zijn zachtst gezegd onder de indruk van de drie samenwerkende partijen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een lang seizoen kan Red Bull-Honda terugkijken op een jaar met pieken en dalen. Volgens tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen is het voor het team vooral een seizoen geweest waar het positief op terug kan kijken. Ook voor Max Verstappen was het volgens de Fin een enorm belangrijk jaar.

"In 2018 maakte Verstappen, zeker in het eerste deel van het seizoen, veel fouten, omdat hij alles moest persen uit een wagen die eigenlijk niet snel genoeg was. Dit seizoen heeft hij echter zijn draai helemaal weten te vinden", zo stelt hij vast in zijn column voor Unibet.

"Max reed dit seizoen gewoonweg formidabel. Zijn overwinningen in Oostenrijk, Duitsland en Brazilië toonden niet alleen aan hoe sterk de Nederlander is, maar ook hoe sterk het partnerschap van het Red Bull-team en de Japanse motorleverancier Honda is."

"De Japanners moeten echter nog wel wat terrein goed maken op Ferrari en ook op Mercedes", denkt Hakkinen. "Het feit dat Verstappen op de derde plaats is geëindigd in het kampioenschap, dat mag gerust een indrukwekkende prestatie worden genoemd", aldus de ex-coureur van Lotus en McLaren.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

2 reacties