Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Dit wil Max Verstappen veranderen aan de Formule 1

De Formule 1 gaat momenteel door een transitieperiode. In 2021 gaan de technische en sportieve reglementen op de schop, aerodynamisch werd daar dit jaar een voorzet voor gegeven. Mocht Max Verstappen het voor het zeggen hebben, dan weet hij wel waar de Formule 1 in zijn ogen naartoe moet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zou in eerste instantie de banden willen veranderen, zo legt hij uit in een interview georganiseerd door Jumbo: "De banden zijn op dit moment veel te gevoelig en raken snel oververhit, waardoor je sneller gaat glijden en we elkaar niet meer kunnen volgen."

Voor inhaalacties leunt de Formule 1 anno 2019 op het DRS-systeem, iets waar Max Verstappen het liefst zo snel mogelijk vanaf wil: "We moeten toe naar een sport waarin we niet langer afhankelijk zijn van DRS. Hetzelfde geldt overigens voor motoren, die zijn ook té bepalend voor prestaties", vervolgt de Red Bull-coureur.

"De verschillen zijn te groot. Het kampioenschap wordt vrijwel altijd gewonnen door het team met de sterkste motor, iets wat kan worden voorkomen als de prestatieverschillen tussen de twintig en dertig pk blijven liggen", aldus Verstappen, die tevens vindt dat de verschillen tussen de topteams en de achtervolgende teams minder groot zouden moeten worden.

"De aerodynamica van de auto's anno nu is zeer geavanceerd. Nooit werd er meer neerwaartse kracht gegenereerd dan nu, met enorme bochtensnelheden tot gevolg. Ook dat is voor Verstappen geen must. "Het hoeft voor mij niet zo hard te gaan als nu. Ik vind het belangrijker dat we met elkaar kunnen racen, zonder dat bij het minste tikje waarbij er iets afbreekt we direct een halve seconde per ronde verliezen."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet