Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez stelt ambitieus doel voor derde jaar als teamgenoot van Verstappen

Max Verstappen en Sergio Perez beginnen aan hun derde seizoen als teamgenoten, maar tot op heden kreeg de Nederlander weinig echte tegenstand van Checo. Dat moet als het aan de Mexicaan ligt in 2023 veranderen.

Vorig seizoen was het Red Bull dat zeer dominant was in de Formule 1. Van de 22 races werden er maar liefst 17 gewonnen door Max Verstappen of Sergio Perez. Onderling waren die zeges echter niet bepaald eerlijk verdeeld, want de Nederlander stond welgeteld 15 keer op de bovenste trede van het ereschavot. Perez wist daardoor niet eens de tweede plaats in het klassement te pakken en moest genoegen nemen met de derde plek achter Ferrari-coureur Charles Leclerc. In 2023 begint iedereen weer op nul en heeft Perez weer nieuwe doelen gesteld voor zichzelf. Hij wil namelijk week in week uit gaan strijden om de overwinning, zo benadrukt hij als RacingNews365 hem daar in New York naar vraagt. "Ik wil het maximale uit de auto halen en ik wil elk raceweekend voor de overwinning strijden. Daar werk ik heel hard aan en dat is ook mijn belangrijkste doel."

Mercedes en Ferrari?

Om te strijden voor de overwinning zal hij echter eerst af moeten rekenen met zijn teamgenoot Verstappen en mogelijk zullen ook de Ferrari- en Mercedes-coureurs een doorn in het oog van de Red Bull-mannen zijn. Hoe denkt Checo zelf dat de pikorde er dit jaar uit zal zien? "Op dit moment is dat heel erg lastig om in te schatten. Mercedes was zeer competitief aan het einde van het vorige seizoen, net als Ferrari, dus ik verwacht dat beide teams vooraan mee zullen strijden." "Mogelijk zijn er ook wat teams uit het middenveld die in de winter grote stappen zetten, dus we gaan het zien. We zullen het merken zodra we in Bahrein voet aan de grond zetten", aldus de Mexicaan.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'