Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit wil Verstappen veranderen aan sprintraces in de Formule 1

Max Verstappen vindt de sprintrace-weekenden een leuke toevoeging voor de F1-volgers, maar is zelf geen groot fan van het weekendformat. Dat heeft overigens niets te maken met de incidenten tijdens de vorige twee sprintrace-weekenden. Hier crashte hij tweemaal met titelrivaal Lewis Hamilton.

Max Verstappen en Lewis Hamilton crashten in de vorige sprintrace-weekenden beide keren. De sprintrace zelf ging goed, maar op Silverstone en op Monza crashten de twee titelrivalen tijdens de Grand Prix. Volgens Verstappen heeft dit echter niks met het format van het weekend te maken. "Het was gewoon een beetje ongelukkig", zegt hij aan de vooravond van de derde en laatste sprintrace van het jaar tegen onder meer RacingNews365 . "Ik denk niet dat het wat met elkaar te maken heeft. Het gebeurde wel tijdens de sprintrace-weekenden (de crashes tussen Verstappen en Hamilton, red.), maar daar is ook alles mee gezegd. Het kwam gewoon door een slechte start en door een langzame pitstop. Zo ontstond die situatie."

Verstappen geen groot fan van sprintraces

In Brazilië worden de Formule 1-fans voor de derde en laatste keer dit seizoen getrakteerd op een sprintrace. Verstappen vindt het een leuke toevoeging voor de fans, maar prefereert zelf liever het traditionele weekendformat. "De meeste spanning is er bij de start", aldus de Limburger. "Daarna rij je eigenlijk gewoon de race uit op één setje banden. Er wordt verder ook niet zo veel ingehaald, vooral niet aan de voorkant van de grid. Maar ja, als mensen de start van een race spannend vinden en je hebt twee racestarts in een weekend, waarom dan ook niet?" Verstappen denkt niet dat de sprintraces nog nodig zijn als het veld min of meer gelijk is. "Ik ben wat meer traditioneel ingesteld", vervolgt de Limburger. "Als alle auto's competitief zijn en de teams liggen dichter bij elkaar, dan hoef je niks te veranderen. Maar we gaan het zien."

Verstappen oneens met weekendinvulling

De indeling van een sprintrace-weekend is niet helemaal logisch volgens Verstappen. "Er zijn een paar dingen waarvan ik denk dat het anders kan", zegt de Nederlander tegen RacingNews365. "Je hebt maar één training en daarna moet je het hele weekend met dezelfde set-up rijden. Dat vind ik misschien te risicovol. Ik vind dat je, als je na de kwalificatie ook nog een tweede training doet, nog wel je auto moet kunnen veranderen." "Ik ben het er wel mee eens dat de pole naar degene gaat die op vrijdag de snelste is", moet Verstappen toegeven. "Aan de andere kant mag je wel vooraan starten in de sprintrace als je een nieuwe motor erin legt, waar je dus meer punten mee kan krijgen. Daarna ga je pas achteruit. Dat vind ik een beetje krom. Als je een nieuwe motor erin legt, heb je meer performance. Daar moet naar worden gekeken", aldus de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden