Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit zijn de mogelijke opvolgers van Vettel bij Ferrari

Sebastian Vettel verlaat Ferrari aan het einde van dit seizoen. De contractonderhandelingen tussen beide partijen zijn op niets uitgelopen. Wie zijn de mogelijke opvolgers van Vettel?

Diverse coureurs worden al langere tijd gekoppeld aan Ferrari. Van eens sensationele move van Lewis Hamilton, tot en met meer veilige keuzes. RacingNews365 zet de kandidaten op een rij.

Lewis Hamilton

Een shockmove!? Als het aan de Italiaanse media ligt wel. Ze zien in Hamilton de gedroomde kampioen die past bij de status van Ferrari. Hamilton heeft een aflopend contract bij Mercedes, maar liet recent al weten dat hij zichzelf niet ziet vertrekken bij de Duitse grootmacht. De Brit, 35 lentes jong, is bij Mercedes de absolute kopman en beschikte de afgelopen jaren over de beste wagen. Ook voor 2020 geldt Hamilton als de grote titelfavoriet en nu de regels voor 2021 niet wijzigen is de kans klein dat Ferrari sportief gezien beter voor de dag komt dan Mercedes.

Carlos Sainz

De naam van Sainz gonst al maandenlang rond. In 2019 was de Spanjaard bij McLaren een van de smaakmakers. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen lijkt goede papieren te hebben. Hij is jong, snel en kan zichzelf nog verder doorontwikkelen. Daarnaast heeft Sainz nog geen torenhoge eisen qua status en salaris. Ferrari zou een droomtransfer voor hem betekenen.

Daniel Ricciardo

Wordt nog altijd gezien als een van de beste coureurs op de Formule 1-grid. Kreeg in 2018 wel klop van Max Verstappen bij Red Bull, waarop hij besloot de overstap naar Renault te maken. Deze move bracht hem vorig jaar niet het gewenste resultaat en de verwachting is niet dat het Franse team dit jaar wel de aansluiting vindt met de top. Ricciardo droomt al jaren van een overstap naar Ferrari, dat in 2018 geen interesse toonde en voor Charles Leclerc koos. Een transfer naar Ferrari zou voor de Australiër zijn laatste kans op een topzitje betekenen. Met Ricciardo haalt Ferrari ervaring in huis en een coureur die onder alle omstandigheden zijn mannetje staat. De Australiër kan goed kwalificeren en is een erkend racer.

Andere kandidaten

Natuurlijk droomt Mick Schumacher van een kans bij Ferrari en is het een prachtige naam gezien het succes van zijn vader, maar de Duitser moet eerst op examen in de Formule 2. Vorig jaar wist hij in het kleine broertje van de F1 niet te imponeren en zijn naam wordt dan ook gezien als 'name dropping'. Antonio Giovinazzi , uitkomend voor Alfa Romeo, staat bij Ferrari onder contract maar moest vorig seizoen al veel moeite doen om contractverlenging te krijgen. Giovinazzi is soms snel, maar maakt teveel fouten. In niets wordt hij gezien als rijder van het kaliber Verstappen of Leclerc. Ferrari heeft daarnaast behoefte aan een ervaren coureur in plaats van twee jonkies. Valtteri Bottas , een vreemde naam? Niet bepaald. Als Hamilton bij Mercedes blijft en Toto Wolff megatalent George Russell eindelijk zijn kans durft te geven is er geen plaats meer voor Bottas. De Fin toonde zich bij Mercedes de perfecte nummer twee: zeurt niet, presteert degelijk en weet wat er bij een topteam komt kijken.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'