Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit zijn de mogelijke vervangers van Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is helaas geveld door het coronavirus en zal de aankomende Grand Prix aan zich voorbij moeten laten gaan. Welke coureurs kunnen er in zijn plaats achter het stuur van de Mercedes W11 kruipen?

Als een geluk bij een ongeluk heeft Lewis Hamilton zijn wereldtitel al binnen, maar toch zal de Brit ongelooflijk balen van zijn besmetting met het coronavirus . Aankomend weekend zal hij de Grand Prix van Sahkir daardoor aan zich voorbij moeten laten gaan, en ook is het onzeker of hij de laatste race van het seizoen kan afwerken. Welke coureurs kunnen hem vervangen?

Nico Hulkenberg

Nico Hulkenberg is natuurlijk de eerste de beste naam waar je aan denkt als er een vervangende Formule 1-coureur nodig is. Hij verving dit seizoen immers al twee andere coureurs, namelijk bij Racing Point. Zowel Sergio Perez als Lance Stroll testten dit seizoen positief op het coronavirus, waarna de Duitser in werd gevlogen om in te vallen. En dat deed hij overigens met verve. In Groot-Brittannië, waar hij twee races inviel voor Sergio Perez, reed hij naar een knappe derde startplek en een mooie zesde plaats tijdens een van de races. In Duitsland gaf hij acte de présence in plaats van de andere Racing Point-coureur. Na geen enkele trainingsmeter te hebben gereden kwalificeerde hij net als laatste, maar wist hij in de race een mooi aantal punten te scoren. Als Mercedes dus zekerheid wil en iemand wil die recent Formule 1-meters heeft gereden, dan is The Hulk een logische keuze, maar er zijn natuurlijk nog meer kapers op de kust.

George Russell

Zowel George Russell is natuurlijk een Mercedes-junior, die mogelijk door Mercedes kan worden weggekaapt bij Williams voor een enkele race. Williams staat hoogstwaarschijnlijk niet te springen om Russell even over te laten lopen voor een weekendje. De Brit is namelijk de rots in de branding van het Britse team.

Esteban Gutierrez

Esteban Gutierrez is een ander voorbeeld van zo'n kaper. Hij is momenteel de officiële ontwikkelings- en simulatorcoureur van Mercedes, waardoor hij ook aansprak zal maken op het stoeltje van Hamilton. Er lijkt echter één probleem te zijn. Eerder dit jaar werd zijn naam namelijk ook genoemd toen Sergio Perez uitviel door het coronavirus, omdat het Mercedes-team haar reservecoureurs deelde met Racing Point. De andere Mercedes-reservecoureur, Stoffel Vandoorne, was niet beschikbaar vanwege het einde van het Formule E-seizoen, waardoor Gutierrez op de radar kwam. Toen bleek echter dat de Mexicaan geen geldige superlicentie had. Deze was verlopen, waardoor hij niet in actie kon komen en Racing Point doorschakelde naar Hulkenberg. Of de superlicentie van Gutierrez inmiddels is vernieuwd, is onduidelijk.

Stoffel Vandoorne

Stoffel! Voormalig Formule 1-coureur en huidig Formule E-coureur lijkt op poleposition te staan voor het stoeltje van Hamilton. De Belg is de officiële reservecoureur van Mercedes en het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat hij degene is die instapt in de Mercedes-wagen. Beide titels zijn binnen, dus Mercedes kan wat risico nemen. Vandoorne heeft misschien niet recent in een Formule 1-wagen gereden, maar Mercedes kan het zich veroorloven om een coureur met weinig recente Formule 1-meters in de wagen te zetten. Na navraag van RacingNews365 zegt Mercedes dat Vandoorne momenteel aan het testen is voor de Formule E, maar dat hij daarna doorreist naar Bahrein. Dat stond echter al op de planning voordat Hamilton uitviel, dus honderd procent zeker is het niet dat Stoffel daadwerkelijk de plek van de Brit in zal nemen. Romain Grosjean overleefde een horrorcrash tijdens de GP van Bahrein. Max Verstappen was allerminst onder de indruk van Alexander Albon en voert de druk op Red Bull op. Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren. Note: De podcast is opgenomen voordat bekend was dat Lewis Hamilton de GP van Sakhir mist

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje