© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Dit zijn de plannen van Ferrari voor de alternatieve Formule 1-serie

18 mei 2018 11:55 Ruud Dimmers 1 reacties
Ferrari werkt achter de schermen aan het opzetten van een alternatief voor de Formule 1. De dreigementen van de Italianen om de F1 te verlaten lijken daarbij serieuzer dan ooit, nu er ook daadwerkelijk een plan gesmeden wordt voor een nieuwe raceklasse.

Blufpoker of niet?

Meerdere keren per jaar laat Ferrari weten dat het de Formule 1 gaat verlaten als er niets gaat veranderen, of juist teveel gaat veranderen. De dreigementen bleken tot op heden altijd loos en waren een poging om de machtspositie te verstevigen. Deze keer zit er wel kracht achter de dreigementen van Ferrari, dat achter de schermen werkt aan een alternatief voor de F1 samen met Amazon.

De nieuwe raceserie moet niet alleen draaien om Ferrari. Het wil een goed gevulde starting grid realiseren, waarbij Mercedes een van de voornaamste partijen moet zijn. De Duitsers zijn net als Ferrari geen groot voorstander van de plannen van Liberty Media om de F1 vanaf 2021 te hervormen. Ferrari zou zelf Sauber en Haas F1 proberen over te halen om de overstap te maken, waarbij Mercedes deze vraag bij Force India en Williams neer zou leggen. 

Een van de lokkertjes voor de teams moet de aanzienlijk betere prijzenpot zijn. Teams zouden aanzienlijk meer verdienen in een raceklasse waarin de kosten lager zijn. Het plan is dat Amazon de raceklasse exclusief aanbiedt, waarbij de kijkers een abonnement van 50 Dollar voor een seizoen afsluiten.

Daar waar de Formule 1 steeds meer haar heil zoekt in verre landen en wereldsteden, wil Ferrari dat juist de iconische circuits zoals Spa, Suzuka en Monza behouden blijven. Europa moet het hart vormen, aangevuld met 'verloren' races zoals Maleisië, Indianapolis en Adelaide.

Of de nieuwe raceklasse er ook daadwerkelijk komt blijft afwachten. De risico's om de F1 te verlaten zijn voor veel teams groot. In het verleden is al vaker geprobeerd om nieuwe raceklassen te starten, maar steeds liep het na enkele jaren spaak. Financiële problemen en gebrek aan interesse van de racefans waren de belangrijkste oorzaken voor het falen van projecten als A1 GP en Superleague Formula .

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen