Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit zijn de reservecoureurs in de Formule 1 in 2020

Acht Formule 1-races zijn inmiddels zeker, te beginnen met Oostenrijk op 5 juli. Maar wat nu als een coureur plotseling ziek wordt, door corona bijvoorbeeld? Dan zijn er altijd nog de reserverijders. RacingNews365 zet ze op een rijtje.

Meer dan ooit is het voor Formule 1-teams van belang om goede reserverijders achter de hand te hebben. Mocht een coureur positief worden getest op corona, dan moet een derde of vierde man in kunnen springen. We zetten ze op een rijtje. Mercedes : Hier zijn Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez de reservisten, met dien verstande dat Vandoorne de échte rol van reservecoureur vervult, voor het geval Lewis Hamilton of Valtteri Bottas iets mocht overkomen. Vandoorne weet hoe het is om in te vallen: in 2016 verving hij bij McLaren de geblesseerde Fernando Alonso en hij scoorde bij zijn debuut in Bahrein prompt een punt. Ferrari : De Scuderia heeft een naam hoog te houden met reservisten (denk aan Felipe Massa, Marc Gene en Luca Badoer in een grijs verleden). Nu is Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi de invaller, voor het geval Vettel of Leclerc ziek, zwak of misselijk is. Sim-coureur Pascal Wehrlein is ook een optie. Red Bull/AlphaTauri : Sebastien Buemi, een grote meneer in zowel Formule E als WEC, is opnieuw één van de derde mannen voor het geval er iets loos in met Max Verstappen of Alexander Albon. In het verleden presteerde de Zwitser zeker niet onverdienstelijk bij Toro Rosso, maar werd toch door Red Bull te licht bevonden voor het grote werk. Formule 2-coureur Sergio Setta Camara is de andere man op de reservebank. Beide heren vervullen trouwens dezelfde rol bij Red Bulls zusterteam AlphaTauri. McLaren: Mercedes leent Stoffel Vandoorne uit voor het geval er iets mis is met Sainz of Norris. Renault : Het Franse merk heeft geen echte reservist, maar Sergei Sirotkin schijnt klaar te staan. En Nico Hulkenberg is vast ook niet te beroerd. Racing Point : Het team dat in 2021 verder gaat als Aston Martin heeft nog geen derde rijder benoemd. Maar naar het schijnt kan er een beroep worden gedaan op de Mercedes-mannen Vandoorne en Gutierrez.

Alfa Romeo: Het is duidelijk wie bij de Zwitsers/Italiaanse renstal de derde man is: Robert Kubica, die ook de nodige sponsormiljoenen van Orlen inbrengt, racet zodra Kimi Räikkönen dan wel Antonio Giovinazzi is uitgeschakeld. Daarnaast staat oud Sauber-coureur Marcus Ericsson in de aanslag. Tatiana Calderon is er slechts voor wat simulatiewerk. Haas : Pietro Fittipaldi (links op de foto) is officieel de derde rijder bij Haas. De kleinzoon van de legendarische tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi staat op poleposition in het geval van blessureleed bij de vaste coureurs. Louis Deletraz mag vooral simulatiebijdragen leveren. Hij is de zoon van mogelijk de traagste F1-coureur ooit die aan de start van een GP verscheen: Jean-Denis Deletraz. Williams : Het langzaamste Formule 1-team van 2019 heeft de meeste testrijders in dienst. Jack Aitken (Brit met Zuid-Koreaanse roots) is de eerste reserve, en met Dan Ticktum heeft de renstal een groot talent op de reservebank, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Red Bull was de Brit al snel zat en ontsloeg hem. Israëliër Roy Nissany (zoon van Chanoch Nissany, voormalig testrijder bij Minardi) mag vooral betalen voor zijn diensten en Jamie Chadwick, de winnares van de vrouwenserie W Series, krijgt enig simulatiewerk toebedeeld.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"