© Williams

Nieuwsoverzicht

Dolblije Kubica: "Ik kan eindelijk weer vooruitkijken"

12 feb. 11:15 René Oudman 0 reacties
De nieuwe Williams FW42 laat nog eventjes op zich wachten, maar hoe de machine van Robert Kubica eruit gaat zien is al wel bekend. Met dank aan telecommunicatienieuweling ROKiT en de Poolse sponsoren van Kubica heeft het Britse team financieel gezien weer wat lucht.

Kubica (34) zal tijdens de Grand Prix van Australië voor de eerste keer sinds de GP van Abu Dhabi 2010 zijn opwachting maken op de Formule 1-grid. De Pool raakte in februari 2011 ernstig gewond na een rallyongeluk en had jaren nodig om te revalideren. Kubica is blij dat het proces eindelijk is afgerond en dat hij nu weer verder vooruit kan kijken.

"Er zijn in de afgelopen jaren veel momenten geweest waarin ik dacht nooit meer terug te kunnen keren in de Formule 1. Net als in elke revalidatie het geval is, maakte ook ik hoogte- en dieptepunten mee gedurende het proces", liet de enkelvoudig Grand Prix-winnaar ten overstaande van La Gazzetta dello Sport weten.

"Uiteindelijk heb ik het gehaald, want ik sta in maart weer op de grid! Ik ben blij met het vertrouwen dat Williams mij heeft. Door hen kan ik eindelijk weer vooruitkijken. Het wordt erg interessant om te zien waar we dit seizoen zullen eindigen. Zowel het team als ik in persoon heeft de ambitie om terug te keren aan de top."

Kubica weet dat het gros van zijn tegenstanders nog naar school ging, toen hij zijn laatste F1-race tot dusver afwerkte. "Ik zal het dit jaar opnemen tegen jongens uit een nieuwe generatie. Dat is een raar gevoel. Toch is het voor mij voordelig dat ik mijn debuut dertien jaar geleden al heb gemaakt, dat neemt toch wat spanning weg." Ook in 2019 zal er geen Grand Prix worden gehouden in Polen, daarom beschouwt Kubica de wedstrijd in Italië als zijn thuisrace. "Dat is mijn tweede thuisland. Ik hoop dat de Italiaanse fans mij flink zullen toejuichen!"

Van 2006 tot en met 2010 startte Kubica in 76 Grands Prix, om er eentje te winnen (Canada 2008). Eenmaal vertrok de Pool vanaf poleposition en twaalf keer eindigde hij na een wedstrijd op het erepodium.

Met medewerking van Aaron Deckers

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen