Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dolblije Verstappen reageert op bloedstollende pole: "Paar keer de muur geraakt"

Max Verstappen pakte op waanzinnige wijze de poleposition voor de GP van Monaco. Het was een verschrikkelijk spannende kwalificatie en de verschillen waren minimaal.

Met een grote glimlach op het gezicht verschijnt Max Verstappen direct na het pakken van de poleposition voor de GP van Monaco voor de camera. Waar toverde hij het vandaan? De Nederlander geeft toe dat het een pittige opgave was om in de Red Bull de pole te pakken. "Ik ben heel blij. We wisten dat het lastig ging worden, dit weekend, om ervoor te zorgen dat alles samen zou komen. Op vrijdag hadden we niet echt een goede start, maar we hebben ons verbeterd en werden steeds sneller." Daarbij raakte hij wel wat muren. "In de kwalificatie moet je alles geven, risico's nemen, maar mijn eerste sector was niet heel goed in mijn poleronde. In bocht een deed ik het heel voorzichtig, waardoor ik wist dat ik wat achter lag op de rest. In de laatste sector gaf ik daarom alles wat ik had en raakte ik een paar keer de muur", lacht hij. "Heel blij om hier op pole te staan voor de eerste keer", aldus de regerend kampioen.

En de race?

Vooruitblikkend op de race, benadrukt Verstappen dat het zaak is om rustig te blijven. "We hebben een goede start nodig. Het is een korte afstand naar bocht een. In Monaco kan er veel gebeuren, zoals een safety car, regen, noem maar op. Er is altijd wat chaos, maar qua racepace is de auto snel. Dat zal dus niet het probleem zijn, maar we moeten kalm blijven en geen fouten maken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"