Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule E

Dominante de Vries wint E-Prix van Berlijn, Vandoorne maakt feest compleet

Nyck de Vries heeft op dominante wijze de E-Prix van Berlijn gewonnen. De Mercedes-coureur kwam uitstekend weg bij de start, pakte direct de leiding en zag de overwinning nooit meer in gevaar komen. Achter hem eindigde Edoardo Mortara als tweede, de derde plaats was voor de teamgenoot van De Vries, Stoffel Vandoorne.

De vries mercedes berlijn 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes EQ

De tweede race tijdens de E-Prix van Berlijn is gewonnen door Nyck de Vries. Tegenover RacingNews365 liet de Nederlander op zaterdag in Berlijn al weten dat het een lastige race zou worden op zondag, maar tijdens de race werd al snel duidelijk dat de Mercedes-coureur en zijn team de zaken op orde hadden. Achter De Vries eindigde Edoardo Mortara als tweede. De felle strijd om de derde plek werd uiteindelijk gewonnen door Stoffel Vandoorne. De Belg en de leider in de strijd om de wereldtitel versloeg op prachtige wijze Lucas di Grassi en maakte het Mercedes-feestje zo compleet.

Bij de start sloeg De Vries direct toe. De Mercedes-coureur vertrok vanaf de derde plaats, maar duwde zich in een minimaal gaatje en pakte zo de leiding over van Mortara. Ook Robin Frijns kwam vanaf de tweede plaats redelijk goed weg, maar de Envision-coureur verloor wel een plaats aan de Vries. Op de derde plaats ging Frijns echter de fout in. De Nederlander ging niet volledig door de power-boost zone heen en daardoor moest hij enkele ronden later alsnog een keer wijd gaan om zijn extra energie op te halen. Dat kostte logischerwijs veel tijd en plaatsen, waardoor Frijns zich vanaf de zevende plek terug naar voren moest vechten.

Frijns staat bekend als een aanvallende coureur en liet dat tijdens de race op zondag in Berlijn nogmaals zien. Op slimme wijze verschalkte hij zijn concurrenten en werkte hij zich op naar de vierde plaats. Die positie kon hij echter niet behouden. Zaterdag gaf Frijns al aan dat het een moeizame race zou worden voor hem en zijn Envision-team, en dat hij moest hopen op een top tien plaats. Die veroverde hij uiteindelijk ook, door als zesde te eindigen. Daarmee pakte Frijns alsnog belangrijke WK-punten in de strijd om de wereldtitel.

Met zijn tweede overwinning van het seizoen, strijdt ook De Vries nog altijd mee in de strijd om het wereldkampioenschap. De huidige wereldkampioen zal er dan ook alles aan doen om zijn titel in de tweede helft van het Formule E-seizoen te verdedigen.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule E-nieuws RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
Breaking Albon zegt in actie te komen in Singapore: diensten De Vries lijken niet nodig