Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dominante De Vries wint eerste Formule E-race na blunder Vandoorne, drama voor Frijns

Regerend Formule E-wereldkampioen Nyck de Vries is uitstekend begonnen aan het Formule E-seizoen. De man uit Sneek schreef de eerste race van het jaar op zijn naam op overtuigende wijze, maar wel pas nadat hij de leiding cadeau kreeg van zijn teamgenoot.

De eerste Formule E-race in de straten van Diriyah begon met Stoffel Vandoorne op poleposition, gevolgd door Jake Dennis en Nyck de Vries. Robin Frijns begon vanaf plek zeven. De Vries kende een goede start en pakte meteen P2 af van Dennis, terwijl Vandoorne de leiding behield. Frijns viel bij de start twee plekken terug naar P9. Antonio Felix da Costa, de kampioen van 2020, overleefde de eerste ronde niet na een touche. De race, die 45 minuten plus een ronde duurt, brandde al snel los toen de eerste Attack Modes werden ingezet. Vooraan het veld koos de top vier er voor om al snel gebruik te maken van de drie minuten extra vermogen. Het veranderde echter niets aan de rangorde. Na tien minuten ging Vandoorne nog steeds aan de leiding, gevolgd door De Vries, Dennis en Andre Lotterer.

Vandoorne geeft De Vries krijgt de leiding cadeau!

Na tien minuten keerde de rust even terug. Dat gebeurde nadat Oliver Rowland zijn Mahindra in de muur had geparkeerd na een gevecht met Robin Frijns. De Nederlander maakte een foutje waardoor Rowland langszij kon komen. Vervolgens tikte de Maastrichtenaar per ongeluk zijn concurrent aan, die daardoor in de muur belandde. Frijns zakte door alle heisa terug naar P14 en de safety car kwam op de baan. Met nog 26 minuten op de klok werd de race weer op gang gebracht. Vandoorne wilde zijn tweede Attack Mode activeren, maar reed niet goed over de activatiezone. Het gevolg: geen Attack Mode voor Vandoorne en De Vries kreeg de leiding in de race in zijn schoot geworpen! Tegelijkertijd liep het Mercedes-duo langzaam weer weg bij de naaste achtervolgers. Lotterer wist Dennis voorbij te gaan, maar in het proces verloor het duo veel tijd op de leiders. Nadat De Vries de leiding overnam, werd duidelijk dat hij minstens zo snel was als zijn teamgenoot. Langzaam maar zeker maakte hij het gat groter en zijn leiding kwam op geen enkel moment in gevaar. Achter de Mercedes-mannen ontvouwde zich nog een heerlijk gevecht om de laatste podiumplek, die uiteindelijk een prooi was voor Dennis. Sam Bird en Lucas di Grassi completeerden de top vijf. Frijns was ondertussen weer opgeklommen naar P12, maar door een straf vanwege het eerdere incident met Rowland viel hij terug naar P17. De Vries pakt door zijn zege logischerwijs de leiding in het klassement, gevolgd door teamgenoot Vandoorne.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'