Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Dominante Leclerc opent aanval op Verstappen en McLaren: "Kijk nu zelfs naar de titel"

Terwijl titelrivalen Lando Norris en Max Verstappen druk bezig waren met de strijd om de derde plek, ging Charles Leclerc er met een comfortabele voorsprong met de overwinning vandoor. Daar is de Ferrari-coureur uiteraard hartstikke blij mee.

Leclerc USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan het weekend kreeg ook Ferrari te maken met hoge verwachtingen, maar die maakten Charles Leclerc en Carlos Sainz tijdens de race op het Circuit of the Americas op briljante wijze waar. Leclerc ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor en kwam met een voorsprong van acht seconden over de streep, terwijl Sainz het weekend voor Ferrari compleet maakte met een P2.

Leclerc was na afloop van de race dan ook zo trots als een pauw. "Ik ben echt heel blij. Het was tot op dit punt totaal geen makkelijk weekend voor ons en ik voelde me niet helemaal top in de auto, maar ik had er wel vertrouwen in dat de auto tijdens de race beter zou zijn. Dat was tijdens de sprintrace ook het geval en dat bleek nu ook weer zo te zijn. We maakten ons dus niet echt zorgen over de race, al dachten we wel dat de anderen ook stappen voorwaarts zouden zetten tijdens de race. Maar toch hadden wij uiteindelijk de overhand en daar ben ik echt heel blij mee. Het is een geweldige één-twee voor het team en daar durfden we voor de race eigenlijk niet van te dromen." 

Leclerc wist de leiding al vroeg in de race over te nemen van Lando Norris, want hij deed dat bij de start al. "Ik wilde het precies zo doen en uiteindelijk pakte het heel goed uit omdat ik goed weg kon komen bij de start. Ik wist dat het heel krap zou worden in die eerste bocht, want daar werd ik tijdens de sprintrace al slachtoffer van. Maar vandaag haalde ik daar juist voordeel uit, dus dat hielp ons echt vooruit. Onze pace was verder ook echt fantastisch, dus kon ik tijdens de tweede stint vooral op mijn bandenmanagement letten. Maar we hebben het echt fantastisch gedaan hier."

"De pace was het hele weekend echt fantastisch en dat heb ik natuurlijk vooral aan mijn engineers te danken. Zij hebben de afgelopen maanden zo ontzettend hard gewerkt, ook met alle upgrades van de afgelopen tijd. Dat lijkt nu allemaal goed uit te pakken en dat is mooi om te zien. Ik ben echt heel blij en trots op het team, maar we kunnen nu ook vooruit kijken en ons weer vol op op de titel richten. We hebben nog een lange weg te gaan, maar dit is een mooi begin van de triple header." 

Wil Leclerc wereldkampioen worden, dan is er nog wel een klein wonder nodig. De Monegask gaf voor het weekend al aan de titeldroom niet opgegeven te hebben, maar kijkt tegen een achterstand van 79 punten aan. Bij de constructeurs is Ferrari sterk bezig, maar moet het nog 40 punten goedmaken op McLaren.

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Mercedes teambaas baart opzien met keihard radiobericht over strijd Verstappen en Norris