Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dominante Verstappen in de wolken: "Dit had ik me nooit voor kunnen stellen"

Max Verstappen won met een overtuigende vertoning de Belgische Grand Prix, terwijl hij vanaf de veertiende plek de race aan mocht vangen. Hij had voorafgaand aan het weekend nooit verwacht dat het zo goed zou gaan.

Max Verstappen domineerde tijdens de Belgische Grand Prix van begin tot einde. Al na twaalf ronden had hij de leiding te pakken en die gaf hij, op een paar ronde na zijn eerste pitstop na, niet meer uit handen. Aan het einde van de race op Spa-Francorchamps had hij een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Toch moest hij aan het begin van de race nog even op zijn tellen passen, want in het middenveld werd er hevig gevochten om positie. "Het was een hectische eerste ronde", vertelt Verstappen. "Er gebeurde zoveel om me heen, maar na de safety car konden we ons ritme vinden en lag de Red Bull echt op rails."

Verstappen snijdt door het veld

Verstappen wist met ogenschijnlijk speels gemak de race te winnen en in het proces niet te veel van zijn banden te vragen. Hij legt uit hoe hem dat lukte. "Ik koos de juiste momenten om mensen in te halen en we konden daardoor goed op onze banden letten. Daardoor wisten we terrein goed te maken." "Toen we eenmaal aan de leiding gingen, draaide het erom dat we alles manageden, maar het hele weekend is geweldig geweest!"

Blije Verstappen

Na zo'n prestatie kan er bij Verstappen logischerwijs een glimlach vanaf. Hij moet toegeven dat hij zo'n dominant weekend niet aan had zien komen. Het smaakt naar meer, dus daar gaat hij nu ook naar op zoek. "Ik ben natuurlijk heel blij. Ik had me nooit kunnen voorstellen dat het zo'n weekend zou worden. We willen echter meer weekenden zoals deze, dus daar gaan we hard aan werken." "We gaan zien wat we kunnen doen in Zandvoort", zo blikt hij tot slot al vooruit op de volgende GP. "Ik ga genieten van vandaag en dan zien we volgende week wel wat we daar kunnen doen", aldus de regerend kampioen, die hard op weg is naar zijn tweede titel.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"