Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Dominante Verstappen ontvangt complimenten van Wolff: "De enige stabiele factor? Dat is Max"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is niet tevreden met het verloop van de Grand Prix van Oostenrijk. Lewis Hamilton en George Russell hadden het zwaar in een 'wisselend' rijtje coureurs, terwijl de enige echt stabiele factor volgens Wolff helemaal vooraan reed en een Nederlandse nationaliteit heeft.

De zevende plaats voor Lewis Hamilton en de achtste plaats voor George Russell, daar moest Mercedes het mee doen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Teambaas Toto Wolff noemt het weekend een lastige, vooral omdat er in de voorgaande races een stijgende lijn was te zien bij het voorheen dominante Formule 1-team.

Wolff geeft tegenover de media, waaronder RacingNews365, een simpele reden voor het minder goede weekend van Mercedes. "Al vanaf vrijdag lukte het ons niet om de auto snel te maken. We misten direct al een aantal tienden en dat bleef het hele weekend doorgaan."

"De schommelingen zijn er. Eerst was Ferrari onze grootste uitdager, daarna weer Aston Martin en hier zaten we achteraan in dat groepje. We probeerden in de race alles te optimaliseren, ook gekeken naar de strategie, maar we konden in de negentig minuten geen snelheid vinden", zo concludeert hij.

Wolff complimenteert Verstappen

De schommelingen waar Wolff het over heeft, zijn volgens hem bij meerdere teams te zien. Sterker nog: alleen Max Verstappen en Red Bull zijn écht consistent volgens de Mercedes-baas. "De enige stabiele factor? Dat is Max eigenlijk, want zelfs bij Checo Perez zijn er swings."

"We bevinden ons duidelijk in een van de fasen van de geschiedenis waar één auto en één coureur domineert. Dat hebben we eerder gezien bij Lewis, daarvoor bij Sebastian Vettel en daarvoor ook Michael Schumacher bij Ferrari. Dat is niets nieuws voor ons", aldus Wolff met toch een compliment richting de Nederlander.

Stabiel is Verstappen ook zeker te noemen. Het Grand Prix-weekend won hij op overtuigende wijze met P1 in alle sessies en de snelste racerondes. Ook de vier voorgaande races won hij en lager dan P2 is hij dit jaar nog niet gefinisht.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen 'Marko helpt Verstappen bij eventuele vertrekwens'