Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Dominantie laat Verstappen koud: "Het gaat niet om het winnen van twintig races"

Max Verstappen is vandaag aanwezig bij het jaarlijkse FIA-gala. Gedurende de persconferentie voorafgaand aan het evenement wordt de Nederlander gevraagd hoe hij terugkijkt op 2023 én wat hij verwacht van 2024. De Red Bull-rijder geeft antwoord.

SI202112160434
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen neemt vandaag voor het derde jaar op rij de F1-wereldbeker in ontvangst tijdens de FIA Prize Giving Ceremony. Bij die ceremonie hoort ook een mediamoment, waar Verstappen een aantal vragen ontvangt.

Op de vraag van F1-journalist Tom Clarkson hoe het met Verstappen gaat sinds de seizoensafsluiter van twee weken geleden, antwoordt hij:

"Best wel druk. Ik heb nog niet echt vakantie gehad, maar dat komt vanzelf. Ik heb eigenlijk de hele wereld over gevlogen.", grinnikt hij. "Nu zijn we weer in Bakoe. Maar dat is allemaal prima hoor."

Als de Nederlander gevraagd wordt of hij stilletjes aan begint te beseffen wat hij allemaal bereikt heeft in 2023, reageert hij zoals we hem kennen: kalmpjes.

"We hebben dit jaar héél veel gewonnen. Dat hebben we gedaan als team. En het is een heel fijn team om mee te werken. Als je een aantal races op rij wint, dan wil je dat momentum vasthouden. De druk staat er altijd vol op, je wilt altijd presteren. Ik dacht van tevoren niet na over het verbreken van alle records. Het enige wat ik wilde doen was ieder raceweekend opnieuw gewoon het maximale eruit halen én ervan genieten. Zulke momenten zijn namelijk niet vanzelfsprekend."

Nóg meer overwinningen in 2024?

Clarkson vraagt zich af of Verstappen en Red Bull volgend jaar nóg dominanter kunnen zijn. "Je won vorig jaar vijftien races. We dachten: wat kunnen we nog verwachten? Inmiddels heb je jezelf overtroffen, mijn god zeg. Wat kun je doen in 2024?"

"Als je realistisch bent, dan kan er niet veel worden overtroffen in 2024. Het gaat ook niet alleen om het winnen van twintig races. Het gaat ook om het verbeteren van jezelf en de auto. En als je de auto kunt verbeteren en daardoor om het kampioenschap kunt vechten, is dat prima - ook al win je 'maar' tien races. Dit seizoen was de concurrentie ook heel erg wisselend. Iedere week was het een ander team [dat tweede was qua snelheid]. Ik denk dat het veld volgend jaar veel dichter bij elkaar zit, aangezien veel teams steeds meer leren over de huidige regelgevingen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"