Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2023

Doorbraak in de taxirel, Haarlemse chauffeurs en gemeente Zandvoort sluiten compromis

Een groep van zo'n 150 taxichauffeurs uit de regio Haarlem zal het Formule 1-feestje in Zandvoort niet meer proberen te blokkeren, nadat men toezeggingen heeft gekregen van de gemeente Zandvoort.

Orange army Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Taxichauffers in de regio Zandvoort dreigden met blokkades rond de GP van Nederland. Een groep van zo'n 150 chauffeurs uit de regio Haarlem voelde zich namelijk benadeeld en sprak van oneerlijke concurrentie, omdat er naar verluidt taxi's vanaf buiten Zandvoort een dergelijke ontheffing hadden gekregen, terwijl deze alleen voor taxi's uit Zandvoort bestemd waren.

De Haarlemse chauffeurs gingen uitgebreid in gesprek met de gemeente om tot een compromis te komen. Die is er nu, daags voor de start van het raceweekend. De chauffeurs hebben toestemming gekregen om tot aan de gemeente Zandvoort te rijden, wat betekent dat ze in de omringende plaatsen Formule 1-fans af mogen zetten, die vervolgens hun weg naar het circuit kunnen vervolgen.

Een woordvoerder van de Haarlemse chauffeurs laat weten dat de protesten daarmee van de baan zijn. De desbetreffende taxichauffeurs hebben unaniem besloten om de actie af te blazen. RacingNews365 heeft echter wel vernomen dat de groep chauffeurs die beschikt over de 'extra toegangsbewijzen, al dan niet illegaal' niet blij zijn met dit compromis. Of zij zelf nog in actie zullen komen rondom het raceweekend, is op het moment van schrijven niet bekend. De groep van 150 Haarlemse chauffeurs distantieert zich in ieder geval volledig van eventuele acties van andere chauffeurs als deze er zouden komen', zo benadrukt hun woordvoerder.

Ook interessant:

Verstappen gaat het onmogelijke doen in Zandvoort

De nieuwste RN365 F1-podcast is er weer. Coronel, Dimmers en host Mosterdijk blikken uitgebreid vooruit op de GP van Nederland, de tweede seizoenshelft en meer. Gaat Max Verstappen het onmogelijke doen? Beluister de podcast hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"