Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Doorgeslagen bumpergooiende karter verliest hoger beroep: megaschorsing definitief

Vorig jaar ging karter Luca Corberi helemaal door het lint toen hij na een gevecht met een concurrent uitviel. De stoppen sloegen door, waarna hij een ronde wachtte tot zijn concurrent opnieuw voorbij kwam en vervolgens een bumper richting hem gooide.

In oktober vorig jaar ging karter Luca Corberi helemaal door het lint toen hij na een gevecht met een concurrent op de baan uitviel. De stoppen sloegen vervolgens door, waarna hij een ronde wachtte tot zijn rivaal opnieuw voorbij kwam en vervolgens zijn bumper richting hem gooide. Na de race deed hij er nog een schepje bovenop en viel hij zijn concurrent aan.

Meteen na het incident riep hij dat hij voorgoed zou stoppen met karten, maar toch kwam er een onderzoek van de FIA, dat hem voor vijftien jaar schorste. Daar was Corberi het echter niet mee eens en hij ging in hoger beroep. Dat is nu door het Internationaal Tribunaal afgewezen.

Het betekent dat de Italiaan de komende vijftien jaar niet mee mag doen aan wedstrijden waarbij de FIA direct of indirect betrokken is en ook mag hij geen officiële rol bekleden die te maken heeft met autosport.

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt