Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Doornbos: "Belangrijk dat Verstappen het seizoen sterk eindigt"

Aankomend raceweekend staat de Grand Prix van Brazilië op het programma. Tijdens de voorlaatste race van het seizoen doet Max Verstappen volgens Formule 1-analist Robert Doornbos mee om het eremetaal, en dat is in aanloop naar het komende seizoen heel belangrijk.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Contentpool | Max Verstappen staat al balend op het podium in Brazilië

Het Formule 1-circus strijkt aankomend weekend neer in de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paolo, waar de voorlaatste race van het 2019-seizoen zal worden verreden. Op het circuit in de wijk Interlagos kwam Max Verstappen de afgelopen jaren vaak prima voor de dag. Zowel in 2016 en 2018 reed hij bewonderingswaardig sterke races op Braziliaanse grond.

Volgens Formule 1-analist Robert Doornbos is het erg belangrijk dat de Red Bull-coureur ook dit seizoen goed scoort in Brazilië, zodat hij het seizoen op een goede manier kan afsluiten: "De afgelopen races was de snelheid al vrij goed. In Mexico had het zomaar veel beter kunnen aflopen als hij een betere start van de race had gekend."

"Ook in de Verenigde Staten deed hij het goed en werd hij prachtig derde achter de Mercedes-coureurs, wat voor Max een mooi resultaat was. Ik denk dat hij ook in Brazilië voor het podium meestrijdt, wat erg belangrijk zou zijn, omdat hij zo het seizoen op een mooie manier af kan sluiten", zo stelt de ex-Formule 1-coureur vast aan tafel bij Ziggo Sport.

"Na Brazilië is er namelijk nog maar één race, die in Abu Dhabi, te gaan, waarna de winterstop volgt. De reglementen veranderen in aanloop naar het volgende seizoen nauwelijks, dus op weg naar de Grand Prix van Australië in maart 2020 moet de huidige auto worden doorontwikkeld. Op die manier kan hij hopelijk eindelijk eens goed uit de startblokken van een seizoen komen", aldus Doornbos.

Luister de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waar Jeroen van Inkel samen met Tim en Tom vooruitblikt op de Braziliaanse Grand Prix.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Brazilië 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Brazilië en alle verrichtingen van Max Verstappen.

2 reacties

    Hamilton 'Wereldkampioen eist honderden miljoenen van Mercedes'