Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Doornbos: “Hamilton is een geweldige ambassadeur voor de Formule 1”

‘Formule 1 in de Verenigde Staten’ was tot voor kort een hoofdpijndossier, maar sinds de koningsklasse haar draai heeft gevonden op het Circuit of the Americas is de combinatie aan elkaar gewend. Robert Doornbos, vroeger actief in zowel de Formule 1 als Amerikaanse raceklassen, denkt dat de F1 inmiddels geaccepteerd is 'Stateside'.

De nu 37-jarige analist van Ziggo Sport mocht in 2005 voor het team van Minardi debuteren in de F1, om een jaar later als invaller in te stappen bij Red Bull Racing. In 2007 werd de trek naar de VS ingezet, waar Doornbos in zijn debuutseizoen als derde in de sterke Champcar-klasse eindigde. “Het aantal toeschouwers op het Circuit of the Americas is in de afgelopen jaren behoorlijk gestegen”, analyseert Doornbos in een exclusief gesprek met Racingnews365 . “Je hebt een aantal geweldige ambassadeurs voor de sport en Lewis Hamilton is daar zeker één van – misschien is hij wel de belangrijkste. Hamilton is Mister America, hij houdt van het land en promoot het vaak.” De komst van Max Verstappen naar de topklasse van de autosport, vier jaar geleden, heeft volgens Doornbos ook in de Verenigde Staten het nodige losgemaakt. “Amerikanen willen nieuwe helden op zien staan en Max heeft hier natuurlijk al een paar goede races gereden. Hij werd vierde in zijn eerste jaar bij Toro Rosso en kreeg vorig seizoen iedereen op de banken op het COTA.” Al met al denkt de Rotterdammer dat de Amerikanen de Formule 1-race in Texas inmiddels waarderen. “Natuurlijk gaat de voorkeur voor wat hun betreft uit naar de eigen nationale sporten, maar volgens mij zijn ze wel blij dat het circus één keer per jaar naar Amerika komt. Zoals je vorig jaar hebt kunnen zien: ze pakken dan ook gelijk goed uit, daar.”

“Het aantal toeschouwers op het Circuit of the Americas is in de afgelopen jaren behoorlijk gestegen”, analyseert Doornbos in een exclusief gesprek met Racingnews365 . “Je hebt een aantal geweldige ambassadeurs voor de sport en Lewis Hamilton is daar zeker één van – misschien is hij wel de belangrijkste. Hamilton is Mister America , hij houdt van het land en promoot het vaak.” De komst van Max Verstappen naar de topklasse van de autosport, vier jaar geleden, heeft volgens Doornbos ook in de Verenigde Staten het nodige losgemaakt. “Amerikanen willen nieuwe helden op zien staan en Max heeft hier natuurlijk al een paar goede races gereden. Hij werd vierde in zijn eerste jaar bij Toro Rosso en kreeg vorig seizoen iedereen op de banken op het COTA.” Al met al denkt de Rotterdammer dat de Amerikanen de Formule 1-race in Texas inmiddels waarderen. “Natuurlijk gaat de voorkeur voor wat hun betreft uit naar de eigen nationale sporten, maar volgens mij zijn ze wel blij dat het circus één keer per jaar naar Amerika komt. Zoals je vorig jaar hebt kunnen zien: ze pakken dan ook gelijk goed uit, daar.”

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden