Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Doornbos: 'Mercedes en Red Bull hebben zich bewezen in Spanje'

Volgens Robert Doornbos zijn Mercedes en Red Bull sterker begonnen aan de ontwikkelingsrace dan Ferrari. De Scuderia verliest in de ogen van de F1-analist terrein op naaste concurrenten.

Het podium bij de Grand Prix van Spanje bestond uit Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas en Red Bull-coureur Max Verstappen. Waar de updates van Mercedes en Red Bull duidelijk werkten, had Ferrari moeite om naar de prijzen mee te dingen in Barcelona. Doornbos laat via een column op Ziggo Sport weten dat Mercedes en Red Bull duidelijke winnaars zijn. "Mercedes en Red Bull hebben zichzelf bewezen als het gaat om ontwikkeling gedurende het seizoen." Ferrari gooide een podium van Sebastian Vettel weg door een ongelukkig geplande pitstop. Doornbos spreekt dan ook van een strategische fout: " Niet alleen omdat Vettel zo zijn podium verliest, maar vooral omdat het serieus punten voor het WK kost."

Hamilton leek eindelijk weer de oude Hamilton. Hij greep poleposition, de overwinning en was op zondagmiddag 25 punten rijker. "Hij heeft de nieuwe Mercedes naar zijn hand kunnen zetten. Dan is hij ongenaakbaar en dan mag Ferrari absoluut geen fouten maken." "De poleposition van Lewis kwam zaterdag nog een beetje uit de lucht vallen, want Bottas was het hele weekend de snellere Mercedes-coureur. In Q3 was Lewis daar ineens en daarna hebben we hem eigenlijk pas weer op het podium teruggezien. De Brit kan zijn vijfde wereldtitel al ruiken en dan is hij meedogenloos."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"