© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Doornbos: 'Mercedes en Red Bull hebben zich bewezen in Spanje'

15 mei 2018 19:45 Koen Bakker 0 reacties
Volgens Robert Doornbos zijn Mercedes en Red Bull sterker begonnen aan de ontwikkelingsrace dan Ferrari. De Scuderia verliest in de ogen van de F1-analist terrein op naaste concurrenten.

'Vettel lijkt zijn 'mojo' te verliezen'

Het podium bij de Grand Prix van Spanje bestond uit Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas en Red Bull-coureur Max Verstappen. Waar de updates van Mercedes en Red Bull duidelijk werkten, had Ferrari moeite om naar de prijzen mee te dingen in Barcelona.

Doornbos laat via een column op Ziggo Sport weten dat Mercedes en Red Bull duidelijke winnaars zijn. "Mercedes en Red Bull hebben zichzelf bewezen als het gaat om ontwikkeling gedurende het seizoen."

Ferrari gooide een podium van Sebastian Vettel weg door een ongelukkig geplande pitstop. Doornbos spreekt dan ook van een strategische fout: "Niet alleen omdat Vettel zo zijn podium verliest, maar vooral omdat het serieus punten voor het WK kost." 

Hamilton leek eindelijk weer de oude Hamilton. Hij greep poleposition, de overwinning en was op zondagmiddag 25 punten rijker. "Hij heeft de nieuwe Mercedes naar zijn hand kunnen zetten. Dan is hij ongenaakbaar en dan mag Ferrari absoluut geen fouten maken."

"De poleposition van Lewis kwam zaterdag nog een beetje uit de lucht vallen, want Bottas was het hele weekend de snellere Mercedes-coureur. In Q3 was Lewis daar ineens en daarna hebben we hem eigenlijk pas weer op het podium teruggezien. De Brit kan zijn vijfde wereldtitel al ruiken en dan is hij meedogenloos."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen