Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Doornbos: "Verrassend dat Verstappen voor zo lang bijtekende"

Robert Doornbos had wel verwacht dat Verstappen Red Bull in 2021 trouw zou blijven, maar had niet zien aankomen dat hij voor drie jaar zou bijtekenen. De voormalig Red Bull-coureur noemt de nieuwe deal 'verrassend'.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Afgelopen dinsdag maakte Red Bull wereldkundig dat het tot en met 2023 de strijd om de wereldtitels in de Formule 1 aan zal blijven gaan met Max Verstappen. Robert Doornbos noemt de aankondiging een verrassing.

"Ik heb vanuit mijn tijd bij Red Bull nog wel wat bronnen binnen het team, dus ik wist wel dat er iets speelde, maar dat het om zo'n lange periode gaat, is verrassend in de Formule 1", zo laat hij aan tafel bij Tijd voor Max weten.

Gevraagd naar waarom de aankondiging een verrassing is, wijst Doornbos, bijgestaan door zijn compagnon Rob Kamphues, op het feit dat de F1 daarin vrij behoudend is: "Teams zijn daar meestal pas voor te porren als je al enkele wereldtitels hebt gewonnen."

Aan de andere kant snapt Doornbos ook wel weer de keuze vanuit het Verstappen-kamp: "Aan de keuze ligt een stukje loyaliteit ten grondslag, maar ze kiezen zeker ook voor een stuk zekerheid. De sport gaat extreem veel veranderen en bij Red Bull weet hij wat hij heeft en hij wordt daar op handen gedragen."

Doornbos gelooft dat er mooie tijden aan kunnen breken, zelfs in 2020 al: "Door het uitblijven van grote regelwijzigingen in het nieuwe jaar, wordt dit zijn beste kans op de titel. Door bovendien een nieuw contract te tekenen kan een mooi hoofdstuk zich aandienen."

5 reacties

    Breaking Nederlandse Dakar-coureur Edwin Straver overleden