Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Doornbos: 'Verstappen nam teveel risico bij actie op Hamilton'

​Voormalig F1-coureur Robert Doornbos is van mening dat Max Verstappen teveel risico nam bij zijn inhaalactie op Lewis Hamilton. De Nederlander en Brit raakten elkaar tijdens de tweede ronde.

Verstappen koos de binnenkant bij de eerste bocht, maar bij het uitkomen van de bocht raakte Hamilton de Red Bull op het linker achterwiel. Doornbos laat bij Ziggo Sport weten dat Verstappen teveel risico nam. " Verstappen had gelijk het momentum, er was nog geen DRS, maar Max zat in de slipstream en had een betere exit uit de laatste bocht. Max zou Max niet zijn als hij niet gelijk voor de inhaalactie ging." "Het is natuurlijk niet tegen de minste. Je neemt het op tegen een viervoudig wereldkampioen. Ze lijken op elkaar."

Doordat Alonso veel eerder remde moest Verstappen ook wat van zijn lijn wijken. Daarbij liet hij de auto wat meer naar buiten rollen, waar Hamilton reed. "Alonso zit voor Max en die wordt wat opgesloten. Max had alleen maar oog voor Hamilton en zit ineens bijna in de versnellingsbak van Alonso. Let dan ook op zijn stuurbewegingen: insturen, open, insturen open." "Hij lag voor, maar hij stuurde niet mee naar rechts. Max liet Hamilton geen ruimte en ging op de stip liggen met Lewis langs hem in dit geval. Die gaat echt niet helemaal in de ankers om jou de ruimte te geven. Wat dat betreft is het een raceongeval." "Je weet dat je hier heel veel risico neemt als je de auto laat lopen. Max opent zijn stuur en dat had hij wat mij betreft niet moeten doen." Doornbos kreeg bijval van Giedo van der Garde die vond dat Verstappen iets minder gas had moeten geven in de bocht, om bij de volgende bocht toe te slaan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"