Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Doornbos: "Verstappen weet na twee ronden of nieuwe Red Bull top of flop is"

Op 18 februari beginnen de wintertestdagen in Barcelona. Volgens Robert Doornbos weet Max Verstappen dan direct hoe goed zijn nieuwe Red Bull, de RB15 is.

"Max Verstappen heeft nog geen twee rondjes nodig om voor zichzelf te kunnen bepalen of de nieuwe bolide top is of flop. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de blik in zijn ogen na zijn eerste ronden met de RB15", aldus Robert Doornbos in gesprek met Ziggo Sport . "Mocht de nieuwe bolide onverhoopt tegenvallen, is Verstappen er de man niet naar dat onder stoelen of banken te steken. Hij zal direct met de vuist op tafel slaan."

Doornbos is, gevraagd naar de titelkansen van de Nederlander in 2019, voorzichtig met zijn voorspellingen: "Op dit moment weten we helemaal niks van de nieuwe auto. Wat we wél weten is dat Red Bull de laatste jaren altijd een goed chassis heeft weten te bouwen. Vorig jaar was de auto één van de beste, zo niet dé beste auto op de grid." Hoewel alles dus valt of staat met het hebben van een goede Honda-motor, hoeft die krachtbron volgens Doornbos niet de allerbeste te zijn: "Als hij maar betrouwbaar is en enigszins op het niveau van de Ferrari- en Mercedes-motoren. Laat Max Verstappen competitief zijn en dan is het al goed. In 2018 moest hij het immers met 70pk minder opnemen tegen de grote jongens."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"