Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Doornbos wil zich niet uitspreken voor Zandvoort of Assen

Waar collega-analist Jan Lammers zich duidelijk voor het Circuit Zandvoort heeft uitgesproken, kiest Robert Doornbos liever geen kant. Dit liet de Rotterdammer dinsdagavond tijdens een zakelijke bijeenkomst van de Grand Prix Assen 2020-club weten.

De businessvereniging had de 37-jarige gevraagd een honderdtal zakenlui uit het Noorden toe te spreken, het ging namelijk om leden van het Grand Prix Assen 2020-initiatief. Onder de genodigden ook RacingNews365 .

"Assen of Zandvoort, het maakt mij niet uit", sprak Doornbos vol overgave de menigte toe. "Het belangrijkste is natuurlijk dat er een Grand Prix in Nederland komt." De voormalig Formule 1-coureur erkende er zelf niet wakker van te liggen, maar benadrukte de maatschappelijke vraag naar de wedstrijd. "Hoe mooi zou het zijn om Max Verstappen aan te moedigen tijdens een Formule 1-race op eigen bodem?" Doornbos nam in het verleden deel aan een van de meest prestigieuze evenementen die het TT Circuit in Assen wist te organiseren, op het gebied van autosport. De Nederlander vertoonde in 2007 namelijk zijn kunsten in de ChampCars, de inmiddels ter ziele gegane Amerikaanse openwielklasse die in dat seizoen voor twee races neerstreek in West-Europa. Woordvoerder van de businessclub Grand Prix Assen 2020 is de Groninger Joost van Keulen, die in een eerste reactie aan deze site liet weten 'bijzonder verheugd' te zijn met het feit dat de club binnen 'no-time' veel leden heeft geworven.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"