Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP

Dovizioso: "Lorenzo heeft een aparte werkmethode"

Andrea Dovizioso reed in Jerez zijn tweehonderdste Grand Prix in de MotoGP. De Italiaan kon zijn jubileum echter niet bekronen met een podiumplek. Maverick Vinales was te sterk voor 'Dovi', die zo op een vierde plek eindigde.

Met zijn vierde plaats verloor Andrea Doviziosi de leiding in de stand van het wereldkampioenschap aan Marc Marquez. Al kwam dat voor hem niet als een grote verrassing: "Marquez was simpelweg te sterk voor ons dit weekend, maar dat wisten we eigenlijk al op voorhand. We hebben het maximale eruit gehaald en met een beetje meer geluk had ik zelfs nog op het podium kunnen eindigen."

"Toch ben ik tevreden met het resultaat want het is een enorm spannend seizoen dit jaar. In mijn ogen zijn er zeker vier titelkandidaten. Marquez is de grote favoriet maar daarachter komen Rins, Rossi en ikzelf. Daarnaast moeten we ook Vinales nog zeker niet afschrijven", aldus Dovizioso tegenover de Gazzetta dello Sport.

De Ducati-rijder ziet Jorge Lorenzo dit jaar nog niet meestrijden om de titel: "Lorenzo is een aparte coureur. De afgelopen jaren was hij mijn teamgenoot bij Ducati en daar maakte ik kennis met zijn toch wel rare werkmethode. Hij is iemand die heel rustig begint en alles stap voor stap lijkt te willen doen. Daarna kwam er plots heel veel frustratie bij hem en ging hij veel discussies aan waarom het volgens hem allemaal niet liep. Vanuit die boosheid veranderde plots zijn mentaliteit en werd hij weer de kampioen die hij is. Dat was ook het moment waarop hij weer races wist te winnen. Wanneer Lorenzo die 'mindset' bij Honda ook weer weet te vinden, dan ben ik ervan overtuigd dat hij weer vooraan zal meestrijden. Het zal echter te laat zijn om nog mee te kunnen strijden om de titel."

De MotoGP-coureurs zullen vandaag nog een test afleggen op het circuit van Jerez waarna de volgende race over twee weken op het programma staat in Le Mans.

Breaking Ferrari snoert Verstappen de mond: "Geen boodschap aan 22-jarige"